V devátém podniku ADAC MiniGP vyhrál Honzák všechny tři závody

Jen týden po závodě na Sachsenringu se na dalším německém okruhu nedaleko Schlusselfledu odehrál další podnik seriálu závodu ADAC na sériových Hondách NSF 100. Předpověď počasí slibovala ideální podmínky pro závodění a tak jsme se na sobotu velmi těšili. Pořadatelé dokonce přidali jeden závod navíc jako náhradu za jeden zrušený závod ve Wittgenbornu, takže nás čekaly celkově tři bodované závody. Závod navíc nám vyhovoval, jelikož to byla další příležitost jak získat další body za výpadek (zranění lokte) Ondřeje Honzáka z úvodu sezóny.

Od začátku až do konce vše probíhalo naprosto perfektně. Převod jsme měli již z prvního závodu v tomto roce a tak jsme se mohli soustředit pouze na zlepšování časů a ladění drobných detailů. V kvalifikaci z toho nakonec bylo jednoznačné první místo s náskokem půl sekundy na druhého Tomáše Dvořáka. Takto velký rozdíl nás do nadcházejících závodů celkem uklidnil a věděli jsme, že pokud se povede start tak samotný závod by mohl mít hladký průběh.

Všechny tři závody se nakonec podařilo vyhrát stylem start-cíl s náskokem v cíli od osmi do deseti sekundu, podle rozjížďky. Z výsledku máme velkou radost. Ondra dokázal zajíždět stabilní časy a za celé tři závody neudělal jedinou chybu a vždy se svým pronásledovatelům dokázal bez problému vzdálit. Po třech takto dominantních vítězstvích jsme pochopitelně museli na velmi detailní technickou kontrolu, při které jsme rozebrali prakticky celý motor. Vše bylo samozřejmě bez problému.

V Německu nás tedy čeká už jen poslední závod, který se jede za dva týdny na okruhu blízko vojenského letiště ve Fassbergu. Tam se rozhodne o celkovém umístění. I přes výpadek tří závodů máme stále ještě šanci na celkové druhé místo.

Závodní víkend nedaleko Schlusselfledu Ondra komentoval slovy: „Všechny tři starty byly velmi těsné, ale podařilo se mi vždy do první zatáčky najíždět první. Díky tomu jsem mohl nasadit svoje tempo, o němž jsem věděl, že nejspíš ostatní soupeři nebudou stíhat. Potom jsem už jenom sledoval na tabuli jak se jim vzdaluji.“

„Za tohle bych chtěl poděkovat našemu novému mechanikovi Davidovi Řezáčovi a také všem našim sponzorům, díky kterým můžu závodit. A to konkrétně firmám Actherm Praha, Realityscan, Autoscan, Scooter-tuning.cz, MotoBoom a Tour De Fit.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist