Ondřej Honzák zajel v Dunajské Stredě na třetí místo

O víkendu 13.-14.srpna 2016 se odehrál další díl seriálu MMČR v juniorských kategoriích silničního motosportu, tentokráte na motokárovém okruhu na okraji Dunajské Stredy. Po mrazivém týdnu předpověď počasí slibovala prakticky idylické počasí pro závodění bez deště a s teplotami kolem 25-28°C.

Vše začalo v sobotu třemi volnými tréninky a jedním měřeným kvalifikačním. Od prvních kol Ondra vypadal na nejrychlejšího jezdce a potvrzovalo to i přibližné měření na stopky. Mezi největší soupeře patřili především naší kolegové a kamarádi, které dobře známe z německého seriálu ADAC, Tomáš Dvořák a Jonáš Kocourek.

První zádrhel přišel ve 4.kvalifikačním tréninku, kde jsme udělali chybu, že jsme si nevšimli, že poslední trénink má pouze patnáct minut místo dvaceti, jak tomu bylo u těch předchozích. Tím pádem Ondra bohužel nedokázal zúročit svojí snahu, protože si nestihl najít místo pro zajetí rychlého kola, jelikož neustále předjížděl jezdce jedoucí výrazně pomaleji. Někteří byli pomalejší až o 10s na 950m dlouhém okruhu což nezřídka kdy přinášelo nebezpečné situace. Po kvalifikaci na nás tedy zbylo 3.místo na roštu.

Start do prvního závodu vyšel dobře a Ondra se usadil na třetím místě ze kterého bylo velmi brzo místo druhé jelikož Tomáš hned v prvním kole upadl z prvního místa. Ondra měl tedy před sebou pouze Jonáše na kterého měl, ale bohužel se mu nepodařilo vymyslet předjížděcí manévr. Celé snažení bylo ještě ztíženo tím, že cca od pátého kola se neustále předjížděli pomalejší o kolo jedoucí jezdci. Ondra tak dokončil závod na 2.místě.

Druhý závod se nesl v podobném duchu až na to, že Tomáš neupadl a Ondra tak držel třetí pozici ze které byla po krátké době pozice čtvrtá, když ho zezadu předjel Kuba Gurecký, jedoucí na své Hondě NSF 100 v lehké úpravě, jemuž se nakonec podařilo prokousat až na první místo. Ondra měl před sebou tedy opět Jonáše, a když už to vypadalo na útok na třetí pozici, tak se do cesty opět připletla početná skupinka pomalu jedoucích jezdců. Ti celé snažení překazili, když jeden z pomalu jedoucích jezdců o kolo zpět nechtěl dát svojí pozici, nerespektoval modrou vlajku a Ondru tak výrazně zbrzdil. Bohužel tím Ondra ztratil kontakt se skupinou před ním a i když zajížděl nejrychlejší kola závodu už se mu nepodařilo soupeře dohnat. Celkově tedy z obou výsledků bylo 3.místo na bedně s čímž jsme mohli být spokojeni.

Ondra k tomu řekl: „ Ve druhém závodě jsem byl velmi zklamaný a rozlobený na pomalé jezdce, protože nejeden z nich se mnou začal závodit, když ho předjíždím o kolo. Už jsem se cítil na předjetí Jonáše, ale bohužel nás ty kolaři úplně roztrhali a už jsem ho pak nemohl dohnat. Jsem rád alespoň za celkové třetí místo.“

Další štace, která čeká náš team je již za dva týdny o víkendu 27. – 28.srpna 2016 opět na našem domácím Mistrovství republiky, tentokráte ve Vysokém Mýtě. Těšíme se, že se budeme moci pozdravit s co největším počtem našich příznivců na domácí půdě.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist