MMČR Miniracing – První závody na Slovakia Ringu

Při předposledních závodech MMČR - Miniracing šampionát zavítal na slovenský okruh Slovakia Ring, kde se jelo poprvé na novém kartingovém okruhu. Příští závody MMČR - Miniracing, které budou zároveň letos poslední, se pojedou 3. října 2020 opět na Slovakia Ringu.

Letošní sezóna Mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing pokračovala minulý víkend na Slovensku. Zároveň šlo o předposlední závody roku a svou premiéru při těchto závodech si odbyl kartingový okruh na Slovakia Ringu. Na trati proto nechyběli ani domácí závodníci, ale přijeli sem také jezdci z Maďarska. Díky tomu se tu sešlo osm desítek závodníků.

Díky tomu, že byl pro většinu jezdců nový okruh neznámý, využili pátečních volných tréninků. Během pátku panovalo horké letní počasí a o to víc se všichni snažili využít čas na trati, protože předpověď na závodní sobotu hlásila bouřky a přeháňky. Během sobotního dopoledne jezdce čekaly volné tréninky a kvalifikace, odpoledne pak závody. V době, kdy se dojížděl blok prvních závodů, začalo nad Slovakia Ringem pršet. Bohužel se kvůli tomu začalo padat a trať byla kluzká a nebezpečná. Na základě toho se ředitelství závodu rozhodlo závody předčasně ukončit. Druhé závody by byly pro všechny příliš nebezpečné. Výsledky byly proto vyhlášeny jen po prvních jízdách. U třídy PW50, které se účastní hlavně Slovenští jezdci, se nestihl závod odjet celý, takže do hodnocení mistrovství Slovenské republiky budou počítány poloviční body.

Miloš Baláž (viceprezident SMF pro SZM) - „Poprvé jsme závody našeho juniorského šampionátu připravili na novém kartingovém okruhu Slovakia Ringu, a proto to pro nás byla tak trochu neznámá. Už v pátek jsme proto spolu s kartingovým centrem koordinovali i volné tréninky, abychom si vše vyzkoušeli a připravili. Těší mě velká účast závodníků, osmdesát startujících jsme na akcích mládeže u nás neměli už dlouho. Vděčíme za to však spolupráci s českou stranou, která má výborně rozjetý systém závodů a my jsme se k nim letos přidali. Věřím, že i u nás se bude zvyšovat počet malých a mladých jezdců, kteří budou mít zájem o motocyklový sport a uvidíme je brzy bojovat o body právě ve společném seriálu s českými závodníky. Už teď mě mnozí slovenští závodníci potěšili, když se dokázali zapojit do bojů o vítězství v mezinárodním hodnocení.“

„Sportovní úroveň akce byla díky krásným soubojům velmi vysoká, bohužel nakonec nás zradilo počasí, když nepřestávající déšť udělal trať pro malé závodníky příliš nebezpečnou. Mrzí mě to, ale v dané situaci jsme nemohli jednat jinak a byli jsme z bezpečnostních důvodů nuceni akci předčasně ukončit. Jsem si vědom i nedostatků plynoucích z toho, že jsme tyto závody organizovali poprvé a před říjnovou akcí, která se bude konat opět na Slovakia Ringu, přesně víme, co a jak doladit. Děkuji všem zúčastněným závodníkům za účast a krásné výkony na trati, rovněž rodičům, členům sportovní komise CPM, vedení kartingového centra, technickým komisařům, sekretariátu SMF za administrativní přejímky a traťovým komisařům z Brna za výborně odvedenou práci."

Aleš Eder (člen komise SZM AČR pro Miniracing) - „Jsem moc rád, že jsme se po letech vrátili na Slovensko. Musím říct, že mě kartingový okruh na Slovakia Ringu nadchnul. Bohužel mě zklamalo chování některých týmů při rozhodování Jury o pokračování či nepokračování závodů z důvodu nebezpečnosti trati. Toto rozhodnutí je vždy pouze na Jury a týmy to musí respektovat, nikoli sprostě komisařům nadávat... Poslední závody, které se budou konat v říjnu na stejném místě, slibují obrovské bitvy v mnoha kubaturách. O titulech stále není rozhodnuto a moc se na to těším!"

Výsledky závodů:

Minimoto Junior A:
1. Martin Hollas - 25 bodů
2. Pavel Smitka - 20 bodů
3. Šimon Kučeřík - 16 bodů

Minimoo Junior B :
1. Vít Bromovský - 25 bodů
2. Justýna Císařová - 20 bodů
3. Tadeáš Benáček - 16 bodů

Senior Open 50:
1. Dita Daňhelková - 25 bodů
2. Tomáš Zdařil - 20 bodů
3. Petr Bican - 16 bodů

Ohvale 110:
1. Nicolas Zanin - 25 bodů
2. Lukáš Végh - 20 bodů
3. Alex Hapl - 16 bodů

Ohvale 160:
1. Matyáš Červenka - 25 bodů
2. Jindřich Škopek - 20 bodů
3. Mário Zajac - 16 bodů

Mini GP Open:
1. Miloslav Hřava - 25 bodů
2. Adam Havlín - 20 bodů
3. Adam Vyskočil - 16 bodů

Průběžné výsledky všech tříd

Průběžné výsledky závodů MMČR - Miniracing naleznete - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
rosho přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist