ME Minimoto – Matyáš Pálka zajel v evropském seriálu na celkové páté místo

Tři závodní víkendy v krátkém sledu má za sebou mladý motocyklový závodník Matyáš Pálka. Po Trofeo Marco Simoncelli a italském šampionátu CIV se o víkendu zúčastnil Mistrovství Evropy Minimoto na okruhu Adria Raceway Kart.

Adria je dlouhá motokárová trať, která byla pro minimoto zkrácena na 1102 metrů a byla pro téměř všechny účastníky úplně nová. Matyáš společně s týmem hledali v pátečních jízdách to nejlepší nastavení a ideální stopu.

Sobotní kvalifikace byla dramatická, sedmý Maty sice ztratil na prvního 1,7 vteřiny, ale od třetího do sedmého místa se jezdci poskládali do jedné vteřiny. Nezbývalo tedy než zabojovat v závodě.

Matyáš Pálka komentoval závody mistrovství Evropy slovy: „V prvním závodě jsem se dopustil chyby a dva soupeři mě předjeli. Musel jsem tedy zabrat a po několika vzájemných předjetích s Maurem Finellim jsem dojel pátý. Ve druhém závodě jsem dlouho jezdil na čtvrtém místě, o které jsem bojoval s Janem Poropatem, ale jeho zkušenost dospělého pilota a unavená spojka společně s ne stoprocentně fungující zadní brzdou zapříčinila, že jsem jeho tempo nedokázal udržet a nemohl jsem na něj zaútočit. Znovu jsem tedy skončil pátý.“

Z Mistrovství Evropy se tak mladý břeclavský pilot vrací s celkovou pátou pozicí a ziskem 22 bodů. „Chci poděkovat všem, co mi celý víkend fandili nejen na okruhu, ale i z domu přes livetiming,“ uvedl Matyáš Pálka. „Rád bych také poděkoval mým vyučujícím a spolužákům, kteří mi pomáhají zvládnout on-line učení a vycházejí mi všemožně vstříc. Velký dík patří také týmu GHR, týmu Space a rodině za perfektní podporu v průběhu celé sezóny a samozřejmě nejde opomenout velkou gratulaci soupeřům.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist