Matyáš Pálka má za sebou další úspěšný víkend v Itálii

Na okruhu X-Bikes Ferrara nás čekala třetí část italského šampionátu CIV. Na této trati Matyáš už několikrát jel a tak si věřil na dobrý výsledek. Do Ferrary jsme přijeli ve čtvrtek v noci a v pátek od rána jsme trénovali. V poledne jsme se rozhodli, že vzhledem k sobotní předpovědi počasí vyměníme tréninkový motor za závodní.

Druhý den se nám potvrdilo, že naše rozhodnutí bylo správné, když jsme se probudili do deštivého rána. Sobota byla tedy pro Matyho odpočinkovým dnem od úmorného pátečního vedra a relaxem před následujícím závodním dnem. Od nedělního rána bylo opět krásně a velmi teplo, proto organizátoři upravili harmonogram, aby si závodníci přes největší “pařák” oddechli. Kvalifikace byly z důvodu nefunkčních transpondérů posunuty a tak jsme se ježdění ve velkém teple nevyhnuli.

První kvalifikace byla pro Matyho, jak je zvykem, “rozkoukávací”. Ve druhé kvalifikaci se časy všech závodníků vylepšily a český pilot se se svým časem 41.662 postavil na startovním roštu na 6. místo. Maty se na start postavil s velkým odhodláním a touhou konečně se umístit co nejvýše. Po dobrém startu se Matyáš dostal na 5. místo a začal svádět souboj o lepší pozici. Po náročném souboji projel pod šachovnicí na “bramborové” příčce. Od třetího místa ho dělily pouhé 4 vteřiny.

Ve druhém závodě se na Matym podepsala únava z první jízdy a po menší chybičce se nedokázal udržet na čtvrté pozici a do cíle tak přijel jako pátý. I v této rozjížďce Maty neustále tvrdě bojoval s Rubenem o čtvrtou příčku a díky tomu ztratili 5 vteřin na třetího jezdce. Ovšem pro Matyáše to byl velký úspěch a krok vpřed.

Děkujeme celému týmu GHR motor za spolupráci a cenné rady, také děkujeme všem sponzorům a fanouškům. Dále bychom vás chtěli pozvat na JetSurf závody ve Valticích, které se pojedou v pátek 28.6. a v sobotu 29.6. Startovat zde bude i Matyáš, jak je zvykem, se startovním číslem #84, v dětské kategorii 10-12 let.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist