Jezdce MiniGP rozlosovali do tří skupin, středa je dnem kvalifikací

Na okruhu Ricarda Torma ve Valencii patří začátek listopadu finále FIM MiniGP. Dva nejlepší jezdci z každé motocyklové série se během dvou dnů utkají o celkové vítězství. Přihlášených je celkem 33 jezdců, včetně loňského vítěze Izana Rodrigueze. Jednotlivé jezdce v úterý 1.listopadu rozlosovali do tří skupin A-B-C. Tito jezdci reprezentují motocyklové série Alpe Adria, Austrálie, Francie, Indie, Indonésie, Irska, Itálie, Japonska, Kataru, Malajsie, Nizozemska, Severní Ameriky, Portugalska, Rakouska, Španělska a Velké Británie. Česká republika má zastoupení v Romanu Durdisovi, který do finále postoupil z první pozice série Alpe Adria.

Ve středu 2.listopadu jezdci FIM MiniGP absolvují čtyři volné tréninky a tři kvalifikace. Dle kombinace časů dosažených ve volných trénincích budou jezdci postupovat kvalifikacemi Q1-Q2-Q3. Z kvalifikace (Q1) postupují první čtyři do druhé kvalifikace (Q2), to samé platí pro nejrychlejší čtyři jezdce Q2, kteří získají postup pro třetí kvalifikaci (Q3). Třetí kvalifikace určí pozice na startu dvou závodů, které se jedou každý na 14 kol.

Ve čtvrtek 3.listopadu je na motokárové dráze okruhu Ricarda Torma ve Valencii finále FIM MiniGP. V kvalifikačním závodu 1 startuje posledních osmnáct jezdců, prvních patnáct nastoupí přímo do 1.závodu. Z kvalifikačního závodu postoupí do 1. a 2.závodu první dva jezdci v cíli. Kvalifikační závody nejsou bodovány. Body v klasickém formátu od 25 do 1 jezdci získají až v 1.závodu a 2.závodu. Po prvním závodu následuje kvalifikační závod 2, jehož vítěz postoupí do 2.závodu. Po druhém klání je na programu “Super Finale Race“, kde bojuje osmnáct nejlepších jezdců o světové prvenství s dvojitým bodovým ohodnocením. Délka závodu je 19kol.

Náš tip

Časový harmonogram - fmws_final_timeschedule_2022_10_11_1_.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist