Zahynul Norick Abe

Pri nezavinene dopravni autonehode v ulicich Tokya zahynul popularni japonsky jezdec Norick Abe.
CEST JEHO PAMATCE.

Hodne smutna zprava me cekala, kdyz jsem pravidelne dnes vecer surfoval po internetovych strankach. Na te japonske stalo doslova: "SAD NEWS AGAIN, NORICK ABE DEATH It was an unreasonable traffic accident...Sorry, I cannot translate well because of shock. Please wait for several hours. Official release will be announced."
Stejne v soku jsem i ja, takze jen nekolik vet o oblibenem motocyklovem japonskem jezdci.
Presne pred mesicem oslavil tento sympaticky jezdec sve 32. narozeniny. Japonec, ktery jezdil nezapomenutelnym stylem, se poprve predstavil v zavodech Grand Prix na GP Japonska 1994. Tehdy jel na divokou kartu a na motocyklu Honda.
O rok pozdeji ziskava pri GP Brazilie sve prvni podiove umisteni.
A o dalsi rok vyhrava svou prvni Grand Prix. Celkem jich ve tride 500 cc a MotoGP absolvoval 144, tri z nich dokazal vyhrat, 4x skoncil na druhem miste a 10x treti. Skoro cela jeho kariera - s vyjimkou zavodu na "wild card" - byla spjata s tovarnou a motocykly Yamaha.
V letech 2005 a 2006 jezdil serial WSBK - pochopitelne opet na Yamaze v tymu Yamaha France. Zde absolvoval celkem 47 zavodu, ale bez vetsich uspechu. Nejlepe skoncil 3x na ctvrtem miste, a to v roce 2005 i u nas v Brne - v 1. jizde.
V letosnim roce zavodil Norick Abe v "All Japan Road Race Championship" ve tride JSB 1000 cc, pred poslednim zavodem byl zatim se svou Yamahou YZF - R1 na tretim miste...
Nedavno jsme meli moznost videt sympatickeho Noricka Abeho v paddocku tymu Yamahy behem Grand Prix Japonska v Motegi.
CEST JEHO PAMATCE.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist