Před sedmi lety zemřel Marco Simoncelli

Dnes je tomu sedm let, když 23.října 2011 došlo při závodě Velké ceny Malajsie k neštěstí s tragickým koncem. Italský závodník Marco Simoncelli během klání třídy MotoGP spadl a dostal se pod kola jezdců jedoucích těsně za ním. I když na místě okamžitě zasahovali zdravotníci, čtyřiadvacetiletý jezdec následkům zranění podlehl.

Třebaže se dělá maximum proto, aby k podobným neštěstím nedocházelo, závody jsou nebezpečné a bohužel podobné incidenty se stávají. Každému je jasné, že při pohledu na některé karamboly je třeba mluvit o velkém štěstí, že ten či onen pád neskočil jinak než tím, že jezdec odchází frustrován ve štěrku únikové zóny.

Sice je to již dlouhých sedm let, ale jméno Marca Simoncelliho nebylo nikdy zapomenuto. Na jeho památku pojmenovali okruh v Misanu, v jedenácté zatáčce okruhu Sepang International je památní plaketa s jeho jménem, Simoncelliho rodina založila nadaci k podpoře italských talentů, rovněž došlo na vyřazení startovního čísla #58 a Simoncelliho táta Paolo dostal tým SIC58 Squadra Corse až do mistrovství světa.

Na Marca Simoncelliho nezapomínají ani motorkáři v České republice. Na každoroční vzpomínkovou akci dorazilo začátkem října na brněnský Masarykův okruh celkem 2 863 motorkářů ze všech koutů republiky.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 18 Kč od 12 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Indian82 přispěl 2 Kč
HeavyMental46 přispěl -1 Kč
masi přispěl 2 Kč
jardahoral přispěl 2 Kč
Clint. přispěl 2 Kč
juryna007 přispěl 2 Kč
Hepan přispěl 2 Kč
genor přispěl 2 Kč
Barbucha12 přispěl 2 Kč
Stevvve přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
KARING přispěl -1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist