Kenny Roberts Jr. v klubu Legend MotoGP

Mistr světa z roku 2000 Kenny Roberts Jr. byl v pátek na okruhu v Austinu slavnostně uveden do Dvorany slávy světového šampionátu MotoGP. Společně s Američanem byl přítomen jeho otec Kenny Roberts a šéf promotérské společnosti Dorna Carmelo Ezpeleta.

Příběh americké rodiny v mistrovství světa silničních motocyklů je příběhem otce a syna. Kenny Roberts (31.12.1951) vyhrál celkem tři tituly mistra světa královské kubatury do 500ccm v letech 1978, 1979 a 1980. Jeho syn Kenny Roberts Jr. (25.7.1973) slavil vítězství v královské kategorii seriálu Grand Prix v roce 2000. V roce 2006 jel Roberts junior v tátově týmu, získal dvoje umístění na stupních vítězů a řadu umístění do šestého místa. S jedním titulem, osmi vítězstvími, dvaadvaceti pódii a 184 starty v závodech GP v roce 2007 závodní kariéru ukončil.

Po pátečním uvedení Robertse Jr. do klubu Legend MotoGP je to poprvé v historii, kdy je na tomto speciálním seznamu otec se synem. Společně s jmenovanými Američany jsou mezi Legendami MotoGP osobnosti jako Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Nicky Hayden, Alex Criville a Franco Uncini.

„Dlouho jsem tu nebyl,“ uvedl Kenny Roberts Jr. „Je to neobyčejně speciální chvíle a předem jsem si ani nepřipravil žádnou řeč, protože jsem chtěl zachovat emoce tohoto dne s mým tátou a Carmelem tady nahoře. Teď tu můžu slavit s moji manželkou Rochelle a našimi dětmi, její rodinou, s některými z mých příbuzných, mým tátou … slova nepomůžou, protože to ani popsat nelze.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist