První závody IDM 2020, cenná zkušenost pro tým WRP Wepol Racing

O víkendu uspořádali v Assenu první závody šampionátu IDM 2020. Český tým WRP Wepol Racing přivezl na Holandskou trať tři české závodníky, kteří bojovali o body ve třech kubaturách. Níže uvádíme tiskovou zprávu týmu WRP Wepol Racing.

Karel Hanika (jezdec třídy Supersport 600) - brněnský závodník se s šestistovkou zatím sžívá. Kvalifikaci Hanika dokončil na devátém místě. Do sobotního závodu dobře odstartoval, vyhnul se všem dramatickým situacím v úvodu a s Lucou Grünwaldem bojoval o čtvrté místo. Nakonec Hanika dojel na uspokojivém pátém místě.

V neděli se závod vyvíjel pro Karla Haniku skvěle a vypadalo to na souboj o pódiové umístění. I přes nejrychlejší kolo závodu ale Hanika dojel až desátý. Kvůli slábnoucímu účinku přední brzdy musel zvolnit tempo a dojel alespoň zkušeně pro šest bodů do šampionátu.

Celý víkend Hanika závodil na Yamaze R6 se standardním motorem. Do příště nás čeká práce na vylepšení motocyklu a zejména jeho brzd. Nicméně Karel v závěru víkendu ukázal, že má na souboje o přední příčky v IDM Supersport a těšíme se na další závody, abychom to mohli dokázat výsledkem.

Petr Svoboda (jezdec třídy Supersport 300) – náš nejmladší člen týmu se celý víkend zlepšoval a posouval svůj nejlepší čas. Tréninkový den zakončil patnáctou příčkou, v sobotní kvalifikaci byl pak třináctý. V této kubatuře byla skvělá konkurence a srovnání s naším posledním závodem v šampionátu Alpe Adria je skoro zbytečné. Petra dělil od osmého místa rozdíl jen 0,4 vteřiny.

V prvním závodě Petr bojoval o první desítku, ale v úvodu závodu zaznamenal lehký pád. Motocykl okamžitě zvedl, ale ztráta už byla značná. Navíc jeho Yamaha R3 měla ohnutou stupačku a řídítko. Svoboda se i tak rozhodl bojovat alespoň o nějaké body. Závod dokončil na nebodované sedmnácté příčce.

Druhý závod se z našeho pohledu vyvíjel skvěle. Svoboda se ale nezaviněně zapojil do jednoho z pádů, po kterém byla vyvěšena červená vlajka. Tým udělal vše pro opravu motocyklu v časovém limitu. Návrat do závodu se ale nevydařil. Petr odjel z Assenu bez bodu. Nicméně máme za to, že v dalších závodech má na to jezdit top10. Závody třídy Supersport 300 jsou v IDM hodně vyrovnané a o těsné souboje není nouze. Věříme, že je to pro Petra skvělá škola pro budoucí sezóny.

Marek Červený (jezdec třídy Superbike) – u Marka Červeného jsme měli realistická očekávání. Marek je suverénně nejstarším účastníkem IDM2020 a navíc poslední roky závodil hlavně na přírodních tratích. Cílem bylo spíše zlepšování časů a kvalifikace do závodů. A to se dařilo. Začal časem 1:45,837 v prvním tréninku. Na konci víkendu už zajížděl o tři vteřiny lepší časy. První závod dojel Marek dvacátý třetí. Ve druhém měl bohužel pád. Jeho výsledek se může zdát jako zklamání, ale kromě toho pádu jsme s ním byli spokojeni. Ztrácet ve čtyřiceti letech 5,5 vteřiny na Jonase Folgera není špatné.

Závod IDM v Assenu byl pro českou část týmu cenná zkušenost. Těšíme se na pokračování IDM2020 na začátku září na Sachsenringu!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
IvanDvoutakťák přispěl 2 Kč
Skrunch přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist