Poslední prověrka před startem IDM Superbike 2011 …

Úspěšné testy před zahájením sezóny IDM v kubatuře superbiků absolvoval o uplynulém víkendu na okruhu EuroSpeedway český jezdec v tomto seriálu, Matěj Smrž s továrním motocyklem KTM

"Dneska odjíždím na Lausitz a jsem opravdu zvědavý, jak si povedeme v porovnání s konkurencí. Toto jsou poslední a oficiální testy IDM před začátkem sezóny. Od Listopadu jsem několikrát testoval a myslím si, že to musí být znát. Nikdy jsem před začátkem sezóny neměl najeto tolik kilometrů, tak jsem sám zvědavý na to, jak se to projeví v praxi. Na tyto poslední testy se mnou jede brácha Kuba a věřím, že i to mi může pomoct. Jistě mi poradí a zkušenosti z WSBK se vždycky hodí ... ;) Na první závod, který se koná rovněž na okruhu EuroSpeedway Lausitz, mě bude doprovázet brácha taky, a ještě, a na to se opravdu těším, moje žena Lenka a syn Matýsek.", řekl na úvod před odjezdem do Německa Matěj Smrž a dále píše chronologicky, jak toto testování nedaleko našich hranic probíhalo: 
1. den testů: "Dnes jsem nenajezdil moc kol, na motorce číslo jedna 10 kol a na dvojce 25 kol. Celý den byla opravdu zima a foukal poměrně silný vítr. Nejlepší čas prvního dne oficiálních testů se tedy na jedno kolo pohyboval dvě sekundy za loňským kvalifikačním časem. Těší mě, že první den testů jsem dnes vyhrál. Jsou zde všichni ze špičky IDM Superbike a hned v úvodu všem oficiálně ukázat, že jsem se přes zimu neflákal, není špatný pocit. Druhý byl Dario Giuseppetti na Ducati, třetí byl můj týmový kolega Nebel a čtvrtý loňský Mistr "Karel" Muggeridge na Hondě. Snad nebude zítra mokro, s počasím to tu vypadá opravdu zle."

2.den testů: "Dnešní den jsem najezdil 38 kol a mohu být zase spokojený. Dnes jsem skončil šestý, ale přede mnou všichni vyzkoušeli kvalifikační pneumatiku. Na "normálních" gumách jsem byl dneska opět nejrychlejší a oproti včerejšku jsem trochu zrychlil. Zkoušíme nastavení pro závod a proto zadní pneumatiku vždy měníme až minimálně po 18-ti kolech. Trochu problém jsem měl, a asi nejenom já, s obsazením tratě. Nějaký chytrák pustil kromě dvou jízd, Supersporty a Superbiky dohromady. Když nás bylo na trati 63, připomínalo mi to jízdu na dálnici v levém rychlém pruhu. Zatím počasí FOSně. Ráno zima, ale odpoledne pěkně slunečno."

3.den testů: "Poslední den testování jsem ukončil jak se patří. Jel jsem nejrychleji za celé testy a bez pádu. Nakonec jsem skončil těsně druhý za Dariem Giuseppettim na Ducati (o 0,018 sec). Tým i motorka fungovali perfektně a myslím si, že všichni můžeme být opravdu spokojení. Od prvních listopadových testů ve Valencii jsme do této chvíle najeli hodně kilometrů a tým Inghart KTM Superbike Germany udělal opravdu obrovský kus práce. Na prvních testech levá ruka nevěděla co dělá pravá a nyní jsme opravdu připravený na to, být nejlepší tým v IDM Superbike. Za 14 dní máme první závod a opravdu se těším na to, jak všechno dopadne. Letos startuje hodně rychlých lidí a myslím, že nikdo kdo má v plánu vyhrávat, to nebude mít jednoduchý." 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist