Poděkování Yamahy Matěji Smržovi

Německá Yamaha oficiálně poděkovala našemu pilotovi Matěji Smržovi za jeho závodění v uplynulé sezoně.

Český jezdec Matěj Smrž vyhrál v uplynulé sezóně celkem 4 závody šampionátu IDM -Superbike a ještě třikrát byl odmávnut šachovnicovým praporkem na místě druhém. Jeho závodní výkony ocenil německý prezident YAMAHA MOTOR DEUTSCHLAND, pan Eishin Chihana a jeho zástupce Jörg Hoppmann. Předvánoční děkovný dopis, který oceňuje Matějovu rychlost, jeho obrovskou bojovnost a jezdecké umění, udělal Jihočechovi velikou radost.
Matěj: "Na vrcholné úrovni závodím již několik let, ale toto se mi stalo poprvé a byl jsem opravdu dojat. Dokonce jsem dostal pro syna malou motorku Yamaha, jako dárek pod stromeček. Být jezdcem Yamahy je pro mě opravdu čest a pracovat s lidmi tohoto charakteru, je něco úžasného. V týmu se cítím velmi dobře a jsem rád, že mám smlouvu na dva roky! Společně s panem Galinskim (majitel týmu), již čekáme na novou R1, která by měla být jedinečná..."
Jistě je to od Němců velmi milá pozornost, jen škoda, že se takové milé pozornosti nedostalo Matějovi třeba v jeho nejlepší sezoně 2008 v "litrových" Superstocích, kdy dokázal v šampionátu FIM Cup vyhrát závod v Magny Cours, získal další pódium v Monze a celkově skončil šestý. Tehdy si na něho ovšem tuzemský zástupce Hondy ani nevzpomněl... Ale jak se praví v jednom starém českém pořekadlu: jiný kraj, jiný mrav!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist