Autodrom Most přivítá o víkendu německý seriál IDM

O nadcházejícím víkendu zavítá na Mostecký Autodrom Mezinárodní mistrovství Německa (IDM) silničních motocyklů. Tento velmi kvalitní šampionát se na Mostecký okruh vrací po roční pauze zaviněné Covidem. Pro pořadatele to bude zkouška před blížícím se MS Superbiků a to se vším všudy. Na tribuny totiž můžou i diváci.

K vidění budou velmi zajímavé závody v šesti kategoriích. Tou nejprestižnější jistě bude třída Superbike. Česká republika má zastoupení v kategorii Pro Superstock CUP, kde startuje Tomáš Šubrt. V kategorii Supersport 600 startuje brněnský jezdec Jiří Mrkývka. Další kategorií, ve které máme zastoupení, je třída Supersport 300 a to díky Filipu Feiglovi. Posledním pravidelným účastníkem IDM je sidecárový spolujezdec Ondřej Kopecký startující v Německém týmu Motorsport Königswartha. V jednání je i několik divokých karet v dalších kategoriích.

Bohatý program startuje již v pátek ráno volnými tréninky a vyvrcholí sobotními a nedělními závody. Kdo nezavítá na tribuny osobně, může sledovat dění z pohodlí doma na livestreamech – ZDE

Podmínky pro diváky:
Vstup do areálu autodromu je pouze v sobotu a neděli od 08:00 hodin. Přístup je povolen výhradně na divácký svah, na tribuny a na svah nad první šikanou. Do paddocku je vstup zakázán. A parkování je povolen na diváckém svahu (parkoviště P6). Osoby ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma, a to výhradně na divácký svah a tribuny. Děti hradí běžné vstupné.

Ceník:
Sobota - 360 CZK/ 15€
Neděle - 480 CZK / 20€
Víkend - 720 CZK / 30€
Parkovné - 150 CZK / 6.50€

Pokyny v souvislosti s epidemií nemoci covid-19:

  • Při případné kontrole je divák povinen prokázat se negativním antigenním nebo PCR testem na Covid-19 ne starším než 72 hodin, respektive sedm dní.
  • Může také předložit laboratorní potvrzení o prodělání nemoci Covid-19, přičemž od prvního pozitivního testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 90 dní.
  • Další možností je podstoupení 1. dávky očkování proti nemoci Covid-19 u dvoudávkového schématu vakcinace, pokud od jejího podání uplynulo alespoň 22 dnů, ale ne více než 9 měsíců, pokud byla aplikována druhá dávka. K prokázání očkování 1. dávkou zatím slouží malá kartička s termínem 2. dávky obdržená v očkovacím místě.
  • U jednodávkového schématu vakcinace se za bezinfekční osobu považuje ta, u které od aplikace očkovací látky uplynulo nejméně 14 dní, ale ne více než 9 měsíců, a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění Covid-19.

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist