Ze závodu Salač odstoupil kvůli akutní bolesti zad

Desátý podnik letošního seriálu mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP je minulostí. Velkou cenu Německa na Sachsenringu včera poznamenalo tropické počasí. Ze šesté řady na gridu do závodu dvacet minut po poledni odstartoval v kategorii Moto2 také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Deset kol před koncem ale musel odstoupit kvůli akutní bolesti zad.

Filip Salač, jezdec týmu Gresini Racing Moto2, byl včera v dopoledním volném tréninku vůbec nejrychlejším jezdcem a poprvé v kategorii Moto2 obsadil první místo. V odpolední kvalifikaci po drobném highsideru a ztrátě 0,3 sekundy nakonec šestnáctý. Přesto byl Filip po sobotě na Sachsenringu, který označuje za „domácí“ okruh, spokojen. Dobrý pocit umocnil v neděli ranní warm up, v němž Filip zajel sedmý čas. Po startu závodu vyrazil dopředu a postupně se probojoval až na třináctou pozici. Pak se ale propadával na místa těsně za body. A bohužel deset kol před koncem závodu zamířil do boxů. Důvodem byly zdravotní problémy.

„V ranním warm upu jsem byl až překvapený, jaké jsem měl tempo,“ uvedl Filip Salač, který byl ráno se ztrátou necelých čtyř desetin mezi nejrychlejšími. „Strašně jsem se těšil na závod a s týmem jsme věděli, že jsme hodně dobře připravení. Do závodu se mi start povedl, ale po druhém projetém kole mě jeden z jezdců předjel do první zatáčky, měl úplně jinou stopu, vyjel z trati a já musel taky. Dostal jsem menší highsider, přitom jsem udělal rychlý neobvyklý pohyb a nějak se mi při tom hnula záda.“

„Kvůli bolesti závod nešlo dokončit, nebyl jsem schopen pořádně s motorkou zatočit. Radši jsem zajel do boxů, protože jsem se strašně trápil a zpomaloval víc a víc. Bylo to nebezpečné jak pro mě, tak pro ostatní závodníky, nebyl jsem prostě fit. Moc mě to mrzí, protože o víkendu se mi celkem dařilo. Teď už jsem docela v pohodě, včera po závodě mi dávali injekce na bolest do zad, hned to pomohlo. Dneska se cítím trochu ztuhlej, ale nemám takové bolesti jako včera, čímž se mi určitě ulevilo.“

„Uvidíme. Z tohoto víkendu si beru hodně pozitivních věcí. Rychlí jsme byli, tempo bylo také, takže se už nemůžu dočkat Assenu. Děkuji všem, co mě podporují, mrzí mě, že to bohužel nedopadlo, ale ´step by step´ se posouváme dopředu, takže se těším do dalších závodů,“ dodal závěrem Salač, který měl na Sachsenringu, společně s domácím Schrötterem, vůbec nejvyšší maximální rychlost 257,7 kilometru v hodině, jenž dosáhl ve třetím volném tréninku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist