Z německé GP odstupuje Niki Tuuli

Finský závodník přestoupil v průběhu sezony z mistrovství světa supersportů do kategorie Moto2, kde chtěl dokázat své jezdecké kvality. V Assenu bohužel havaroval tak nešťastně, že pádem přišel o část malíčku levé ruky. Jezdec stáje Petronas Sprinta Racing byl odhodlán nastoupit do německé Grand Prix a také odjel úvodní tréninky, nicméně zdravotně není natolik v pořádku, aby v dalším průběhu příprav pokračoval a nehrozil tím na zdraví sebe nebo někoho ze svých soupeřů.

Dvanáct dnů po tom, co přišel o část malíčku levé ruky Niki Tuuli odhodlaně nastoupil do úvodních volných tréninků německé Grand Prix. V pátek odpoledne ale došlo k rozhodnutí v dalším průběhu příprav nepokračovat. „Před Sachsenringem jsem se cítil dobře, protože ruka fungovala docela v pořádku. Bohužel jakmile jsem navlékl rukavice, začalo to bolet a měl jsem problém ovládat spojku,“ řekl Niki Tuuli.

„Je tu spousta zatáček na levou ruku a to pro mě bylo hodně těžké. Je to zklamání. Myslím, že jsem udělal krok zpět, protože nyní je čas odvést dobrou práci, ale místo toho se musím zaměřit na to, abych byl v pořádku před Brnem. Po tomto víkendu budou dva týdny volna, což mi věřím umožní se vrátit plně připravený na druhou polovinu sezony. Je mi to moc líto vůči týmu a děkuji jim za podporu. Také děkuji Alpinestars za přípravu speciální rukavice.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist