V Montmeló testuje Leopard Racing s Kentem a Oliveirou

Přípravu na nadcházející sezonu už po kategorii MotoGP také rozjíždí týmy nižších kubatur světového šampionátu. Privátní dvoudenní test absolvuje od pondělí v Barceloně tým Leopard Racing s jezdci kategorie Moto2 Danny Kentem a Miguelem Oliveirou. Cílem testu je adaptace jezdců na stroje střední kubatury a příprava na další dvoudenní test, který je na programu ve čtvrtek ve Valencii.

Kategorie Moto2 není pro Leopard Racing nová, protože tým pod hlavičkou Kiefer Racing dokonce vyhrál v roce 2011 titul mistra světa s německým závodníkem Stefanem Bradlem. Přesto to letos bude pro tým s lehkou příchutí neznáma, protože po určité přestávce vstupují zpátky mezi šestistovky a to s jezdeckou dvojicí v podobě mistra světa Moto3 Danny Kenta a vicemistra světa Miguela Oliveiry.

Oba jezdci od pondělí testují na dráze okruhu Montmeló stroje Kalex 2016 a postupně si hledají cestu k těžšímu a výkonnějšímu stroji než byl jejich čtvrtlitrový prototyp Moto3. Britský závodník Kent už zkušenost z Moto2 má, protože v této kategorii v barvách Tech 3 závodil, ale sezona 2013 tehdy nebyla pro Brita příliš úspěšná a tak následoval návrat zpět, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí.

Britský závodník Danny Kent k pondělnímu testu krátce uvedl: „Je skvělé být znovu s týmem Leopard Racing a vrátit se zpátky do sedla! Po dlouhé zimní přestávce to chtělo pár kol než jsem se dostal zpátky do rytmu, ale stačilo to, abychom už nyní začali intenzivně pracovat v našem testovacím programu.“

Větší koncentrace týmů Moto2 a Moto3 se očekává ještě tento týden ve Valencii, kde začíná dvoudenní test ve čtvrtek 11.února 2016. Tam už bude přítomen také český závodník třídy Moto3 Jakub Kornfeil.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist