V Le Mans testovaly týmy Moto2 a Moto3

Den po závodu Velké ceny Francie zůstala většina týmů nižších kubatur mistrovství světa silničních motocyklů na francouzském okruhu Bugatti, kde absolvovali jednodenní oficiální testování. Počasí zůstalo na testy stejně příznivé jaké bylo po celý závodní víkend s blankytně modrou oblohou a teplotami kolem pětadvaceti stupňů.

Den testu všichni co v Le Mans zůstali plně využili, což se jim bude hodit už začátkem června v Mugellu. Početnější skupina jezdců byla z prostředí Moto2. Oficiální časomíra chyběla, takže výsledné časy jednotlivých závodníků až na pár výjimek chybí.

V boxech týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS byli tři stroje Kalex. Alex Márquez měl k dispozici dva a pracoval na srovnávacích testech. Joan Mir najížděl potřebné kilometry vzhledem k tomu, že hodně zameškal v předsezonní přípravě. V závěru měl Mir pád, ale vše se obešlo bez zranění.

Jezdci týmu MB Conveyors - Speed Up Racing Danny Kent a Fabio Quartararo pracovali na aerodynamice, nový podvozek testoval Steven Odendaal z NTS RW Racing GP. Na dráze testovali jezdci Dynavolt Intact GP Marcel Schrötter a Xavi Vierge. V sedle strojů Suter byli jezdci Forward Racingu Stefano Manzi a Eric Granado, který to měl s pádem.

Federico Fuligni z Tasca Racing Scuderia Moto2 testoval podvozek 2018 s černou kapotáží, podobně byl na tom Isaac Vinales (SAG Team), který měl rovněž k vyzkoušení pár dílů aerodynamiky. Díly odpružení přední části motorky testoval Hector Barbera (Pons HP40). Nastavení pro přední část motorky zkoušel Lorenzo Baldassarri, který to měl s pádem. Z jezdců šestistovek dále testovali Jules Danilo (Nashi-Argan SAG Team), Tetsuta Nagashima a Khairul Idham Pawi (Idemitsu Honda Team Asia), Simone Corsi (Tasca Racing Scuderia Moto2), Bo Bendsneyder (Tech 3 Racing).

Z týmů Moto3 testoval Redox PrüstelGP s Marcem Bezzecchim, který zkoušel různá nastavení a hlavně potřeboval najíždět kilometry. Ital to měl s pádem, ale bez větších následků. Testoval také Jakub Kornfeil, jehož jméno zná po závodu ve Francii snad každý, kdo se zajímá o závody motorek. Dále testovali Kaito Toba a Nakarin Atiratphuvapat (Honda Team Asia) nebo Niccolo Antonelli a Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist