V Jerezu mají nižší kubatury závěrečné testy

Jezdci a týmy tříd Moto2 a Moto3 mají v následujících třech dnech na programu závěrečné předsezonní testy. Královská kubatura dokončila testovací program v Kataru, nyní následuje závěr přípravy pro nižší kubatury mistrovství světa silničních motocyklů. To se odehraje na okruhu v jihošpanělském Jerezu a počasí bude hrát velkou roli, aby měli jezdci možnost vytěžit maximum času na dráze. Prozatím ale není předpověď zrovna ideální.

Naposledy testovali jezdci třídy Moto2 v únoru a bylo to rovněž na okruhu v Jerezu. Nejrychlejším byl tehdy Johann Zarco (Ajo Motorsport), jenž překonal Brita Sama Lowese (Speed Up Racing) rozdílem čtyřiačtyřiceti tisícin. Na výkony těchto jezdců bude dobré zaměřit pozornost i nyní. Zajímavé bude sledovat také úřadujícího šampiona šestistovek Esteve Rabata (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS).
V kategorii Moto3 letos poprvé uvidíme oba české závodníky a to Karla Haniku (Red Bull KTM Ajo), který absolvoval všechny předsezonní testy v Evropě a Jakuba Kornfeila (Drive M7 SIC Racing), pro něhož bude test v Jerezu první evropskou misí, protože do této chvíle s týmem testoval v Malajsii na okruhu Sepang International, jehož majitel vlastní také tým Sepang International Circuit (SIC) Racing.

Rozhodně nebude chybět Francouz Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0,0), jenž jako nováček všechny své soupeře naposledy převálcoval, když v kombinaci časů testu v Jerezu obsadil první místo. Velmi dobře si vede také nově příchozí Jorge Martin (Mapfre Mahindra Team) nebo britský závodník Danny Kent (Leopard Racing).
Co se týče harmonogramu testování, tak každý den je rozdělen na tři samostatné celky pro každou z kubatur a v závěru dne je pak výsledek dán kombinací jednotlivých časů. Test probíhá ve dnech 17. až 19.března a každý den začíná v 10:00 hodin a končí v 18:00 hodin místního času.

Časový harmonogram testu Moto2 a Moto3:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist