Triumph má dodávat motory pro Moto2

Od vzniku střední kubatury v roce 2010 dodávala pro Moto2 jednotné pohonné jednotky Honda. To se má od roku 2019 změnit a japonské motory CBR600RR nahradí britský výrobce Triumph s tříválcem 750ccm. Alespoň takto informuje na svých webových stránkách Bikesport News.

Loni Honda ještě souhlasila s prodloužením smlouvy do konce roku 2018, ale intenzivně se už pracovalo na hledání nového dodavatele. V hledáčku byli celkem tři a to Kawasaki s modelem ZX-6R, MV Agusta a Triumph. Podle britského webu Bikesport News je to právě Triumph, který se stane od roku 2019 jednotným dodavatelem pohonných jednotek pro třídu Moto2 v mistrovství světa silničních motocyklů.

Nové motory mají být připraveny pro testování v roce 2018, aby v nadcházejícím roce došlo k co nejplynulejšímu přechodu. Podle webu SpeedWeek.com má být motor nový tříválec 750ccm založen na motoru Daytona 675R. V Británii ale vidí pravděpodobnější možnost v novém tříválci 765ccm.

Otázkou zůstává, jak velké změny podvozků bude třeba udělat v rámci uchycení nové jednotky. Ta je totiž u Triumphu jiná než v případě Hondy. Nového dodavatele a jeho motory mají oficiálně představit v nejbližších dnech.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist