Thomas Lüthi úspěšně operován

V sobotu večer, po skončení závodu Grand Prix v Assenu, byl v Münsingenu v bernském kantonu, operován švýcarský jezdec Lüthi. Jednalo se o jeho levou klíční kost.

Hned po skončení závodu Grand Prix v Assenu odletěl Tom Lüthi domů do Švýcarska , kde byl v 21:30 hod. operován Dr. Marcem Mettlerem v Münsingenu v kantonu Bern. Jednalo se o operaci levé klíční kosti. Nyní je 24-letý jezdec doma, kde se z této operace léčí.

Samozřejmě, že cíl Lüthiho je jasný, startovat při závodě Grand Prix Katalánie. Thomas odletí do Barcelony ve čtvrtek a podrobí se lékařské prohlídce, která rozhodne o jeho startu. "Jsem na třetím místě tabulky MS a udělám vše, abych si toto místo udržel. Už mám na svém kontě jednu "0" a nechci riskovat další. Doufám, že v pátek budu v sedle své motorky při volném tréninku", říká jezdec stáje Interwetten Honda, který jezdí s motocyklem Moriwaki. 


K Lüthiho zranění došlo při motokrossovém tréninku před Grand Prix Velké Británie v Silverstone. Při tomto pádu si Thomas narazil a pohmoždil levou klíční kost. Přesto dojel v Silverstonu na druhém místě. 

Ovšem při highsideru v pátek na Assenu došlo k dalšímu nárazu na kost a Lüthi si ji definitivně naštípl. Přesto dokončil tento Berňan nizozemský závod Dutch TT na 3. místě. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist