Talmacsiho smolné týmy

Stručná tisková zpráva včera oznámila, že tým Jack&Jones spolumajitele "Zorra mstitele" herce Banderase končí s okamžitou platností své účinkování v závodech mistrovství světa kubatury Moto2.

Po svém přestupu do dvěstěpadesátek jezdil "Talma" začátek sezóny 2009 v týmu BalatonRing. Ten se po pouhých třech absolvovaných závodech ve své nové kubatuře doslova položil (dále jezdili místo "Talmy" třeba Balasz Nemeth nebo Aleix Espargaro..)  a Talma se sponzorem MOL raději "vyštípal" z týmu MotoGP - Scot Honda - Japonce Yukiho Takahashiho.  

Tam ale maďarský ex-mistr světa stopětadvacítek Gábor Talmacsi moc štěstí do světa neudělal, a tým Scot Honda své účinkování v královské kubatuře pro nezaplacené pohledávky po sezóně 2009 musel ukončit. Tím samozřejmě nechci říci, že to bylo kvůli Talmovi, ten svůj sponzorský příspěvek díky firmě MOL naopak dodržel.


Letošní sezónu začal skvělý maďarský jezdec za tým SpeedUp. A vše vypadalo skvěle! Ovšem v polovině sezóny odstoupil sponzor MOL - údajně měl být Talma v tuto dobu do 6. místa průběžně (což nebyl!) a s jeho týmem to vypadalo hodně špatně. Přesto stáj Luca Boscoscura sezónu 2010 dojela, nakonec Andrea Iannone skončil celkově 3., a Gábor Talmacsi 6. Ovšem tento tým už na rok 2011 ve stejném složení určitě nenajdete, pojede s novým sponzorem Tuenti a s jezdcem Polem Espargarem.  

Na sezónu 2011 sice testoval oblíbenec brněnského publika s motocyklem Bimota, ovšem nakonec se dohodl s týmem  Antonia Banderase - tedy Jack&Jones. Ten však včera oficálně oznámil, že mu chybí na sezónu 2011 cca 2 miliony Euro a nezaplatil ani povinnou přihlášku Dorně - 20 000 Euro. Takže další "Talmův" tým bohužel skončil.

Kromě maďarského jezdce Talmacsiho je pochopitelně postižený i druhý jezdec tohoto týmu, "španělský" pilot  Kenny Noyes z USA.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist