Švýcar Aegerter přijde o vítězství z Misana

Kvůli použití neschváleného oleje byl Švýcar Dominique Aegerter diskvalifikován ze závodu Velké ceny San Marina. Přesně tam Švýcar vyhrál svůj první závod od roku 2014 a o své letos jediné vítězství přijde také výrobce Suter. Tým Kiefer Racing si není vědom žádného pochybení, nicméně rozhodnutí respektuje.

Švýcarský závodník Dominique Aegerter vyhrál závod Velké ceny San Marina, v kategorii šestistovek, po těžké bitvě s Thomasem Lüthim, takže jeho radost byla obrovská. Naposledy totiž slavil vítězství v roce 2014 a to už je nějaký ten rok. Také pro výrobce Suter to byla velká událost jelikož to bylo letos jejich první vítězství. O to větší je to nyní pro všechny zklamání.

V celkových výsledcích zatím Švýcar figuruje jako vítěz, nicméně v případě Velké ceny San Marina dojde na změny. Plný počat bodů si na konto připíše Thomas Lüthi, který si tak o pět bodů polepší a současnou ztrátu na vedení v soutěži tak sníží z čtyřiadvaceti na devatenáct. Na druhé místo se posune Hafizh Syahrin a třetí bude Francesco Bagnaia.

Tým Kiefer Racing bere rozhodnutí velmi těžce, protože oni sami si nejsou vědomi, že by používali něco, co není v souladu s pravidly. V testech vzorků vidí určité nesrovnalosti, ale nezbývá jim nic jiného než rozhodnutí přijmout. Kvůli použitému oleji, který neměl schválenou specifikaci FIM Moto2, přišel letos o druhé místo z Barcelony také Mattia Pasini z týmu Italtrans Racing.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist