Stefan Bradl se zranil při motokrosu

Německý jezdec Bradl musí pro zranění vynechat GP Katalánska a kromě něho budou ve startovní listině kubatury Moto2 i některé další změny.

Němec Stefan Bradl se zranil při obvyklém motokrosovém pondělním tréninku. Kvůli svému zranění tak musí Bradl vynechat víkendový závod Grand Prix Katalánska.


U Bradla se jedná o zlomeninu 4. a 5. prstu na pravé noze, zranění levé ruky, pohmožděniny a odřeniny kůže na obou předloktích, loktech a kloubech, na sedací části těla a také na kompletní pravé noze. 

Samozřejmě, že se jezdec Kiefer Viesmann týmu Stefan Bradl chce vrátit do sedla svého Suteru MMX na domácí závod Grand Prix na Sachsenringu. Místo Stefana Bradla pojede v Barceloně náhradník, a bude jím španělský jezdec Ricky Cardus, jezdící na stejném motocyklu - Suter - týmu Laglisse šampionát CEV. Cardusovu účast bude spolufinancovat jeho velký přítel a vzor, Jorge Lorenzo. 


Místo zraněného Axela Ponse, který musel vynechat už GP Dutch TT pro zranění z tréninku - zlomená paže -, tedy jezdce týmu Tenerife 40, kde je majitelem jeho otec Sito Pons, pojede na okruhu Montmeló jeho motocykl Kalex další španělský jezdec Carmelo Morales, mistr Španělska CEV Extreme a mistr Evropy kubatury Superstock 1000. V současné době jezdí tento španělský jezdec mistrovství CEV v kubatuře Moto2.


Otazník ale visí nad startem "továrního" jezdce MZ Anthony Westa. Ten nedokončil minulý závod pro diletanskou závadu svého týmu, nedotaženou matku zadního kola. West sice odcestoval se svým motorhomem do Barcelony, ale....

"Závodit za takovýchto podmínek je ztráta času! Také jsem mohl hodně tvrdě havarovat a těžce se zranit. Naštěstí se ale oska sama neuvolnila", říká australský jezdec, který připadá v úvahu na uvolněné místo po zraněném Hiro Aoyamovi.  


Assen byl zřejmě posledním startem pro aktuálně 18. jezdce průběžné klasifikace Moto2 Mattia Pasiniho, 10-ti násobného vítěze závodů Grand Prix (125 - 8x, 250 -2x). Ital Pasini má po motokrossovém pádu před 6 roky doslova zdeformované zápěstí pravé ruky, což mu zřejmě nedělalo problémy při závodění na motocyklech 125 a 250 ccm, ale činí mu to problémy při vodění motocyklu o objemu 600 ccm. A tak už nyní v Barceloně a potom na testech v Aragonu - 6. července - pojede místo něho v týmu JiR (Japan Italy Racing) manažera Luca Montirona japonský jezdec Yusuke Teshima - na snímku - mistr Japonska ST600. Jestli tento Japonec nahradí Pasiniho i na Sachsenringu, nebo to bude některý jiný jezdec, není doposud jasné.


Na startu ale uvidíme i dva jezdce na divokou kartu, pochopitelně ze Španělska a zároveň protagonisty CEVu. Budou to Jordi Torres a Daniel Rivas (na snímku) se šasím Harris týmu MR Griful, což je satelitní tým Jack & Jones by Antonio Banderas ze světového šampionátu.

Tím i tentokrát bude na startu 42 jezdců kubatury Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist