Sheridan Morais testoval v Brně s týmem Willi race

Na brněnském Masarykově okruhu proběhl ve středu (dnešní plánovaný test byl kvůli špatnému počasí zrušen) test brněnského týmu Willi race, který v loňském roce mimo jiné absolvoval na divokou kartu závod třídy Moto2 při brněnské Grand Prix. Karel Hanika tam tehdy obsadil 22. příčku. Letos by se tým majitele Honzy Šebka rád pokusil o reparát.

Tým je kompletně vybaven díly od firmy Kalex, které ale může použít už pouze v letošní sezóně vzhledem k tomu, že příští rok vejdou v MS v platnost nové technické předpisy. Koordinátor týmu Joska Kubíček tak oslovil rodáka z jihoafrického Johannesburgu, zkušeného Sheridana Moraise. Ten letos bodoval v MS supersportů, když ve španělském Aragonu dojel sedmý.

Nyní tedy vyzkouší „motodvojku“ a pokud dojde k dohodě, měl by se v týmu Willi race objevit kromě brněnského závodu Grand Prix ještě na rakouském Red Bull Ringu a případně i právě v Aragonu. Vše je samozřejmě podmíněno souhlasem, který musí dát IRTA i DORNA.

Tým dále spolupracuje se sedmnáctiletým talentem z Ostravy Vojtou Schwarzem, který je loňským mistrem republiky ve třídě Supersport 300. A právě v této kubatuře by se měl objevit také při brněnském závodě, ale tentokráte při tom, který se koná v rámci MS SBK.

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Tarzy přispěl 2 Kč
masi přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist