Sam Lowes se vrací do Moto2 s cílem vyhrát titul

Britský závodník Sam Lowes měl víceletou smlouvu s italskou Aprilii MotoGP, ale ta byla po roce ukončena, takže Lowes bude od příští sezony zpět v šestistovkách, kde v týmu Interwetten nahradí odchozího Toma Lüthiho. Brit v Moto2 závodil tři sezony a letos jel první rok v královské kubatuře.

Spojení Sama Lowese a týmu Interwetten bylo potvrzeno na Silverstonu během britského víkendu Grand Prix. Jméno Sama Lowese figurovalo na seznamu potenciálních kandidátů týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, ale tam nakonec přestoupil Thomas Lüthi, takže sestavy pro nadcházející sezonu MotoGP byly až na Avintii uzavřeny. Třeba současný jezdec Avintie Hector Barbara je nyní spojován rovněž s přestupem do Moto2.

Návrat zpět do prostředí Moto2 nebere Sam Lowes jako neúspěch, naopak, chce bojovat o titul, chce vyhrát britskou Grand Prix a chce všem ukázat, že je dobrý závodník. „Cílem pro příští rok je vyhrát titul Moto2, a také domácí Grand Prix!“ řekl. „Chci to dokázat a moc se na tuto výzvu těším. Nicméně teď se chci soustředit na zbytek sezony a získat pro Aprilii dobré výsledky počínaje jejich domácím závodem v Misanu.“

Za svého působení v šestistovkách Sam Lowes vyhrál závod na motocyklech dvou různých výrobců. Má v této kategorii velké zkušenosti čehož by mohla využít rakouská KTM. Celkem nahlas se totiž hovoří, že by Interwetten mohl být příští rok týmem s technikou KTM a pro další vývoj by byl právě Lowes ideální. Letos má KTM poprvé své dva prototypy v továrním týmu Red Bull KTM Ajo Moto2, kde Miguel Oliveira zaznamenal už pět umístění na stupních vítězů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist