Sam Lowes pojede v roce 2016 u Gresiniho týmu Moto2

Britský závodník Sam Lowes zůstane v třídě Moto2 také v příštím roce, ale ne u stávajícího týmu Speed Up Racing, ale přestoupí k týmu Federal Oil Gresini Moto2. Mimo povinností jezdce mistrovství světa šestistovek, bude oficiálním testovacím jezdcem Aprilie a v roce 2017 přestoupí do MotoGP, kde společně s Aprilii absolvuje svůj premiérový ročník jezdce královské kubatury.

Pětadvacetiletý Sam Lowes, mistr světa FIM Supersport 2013, pojede příští rok s Kalexem v barvách stáje Federal Oil Gresini Moto2 třídu šestistovek už třetím rokem. Do mistrovství světa přišel v roce 2014 a do dnešního dne zaznamenal sedm startů z první řady, včetně tří pole position, celkem dvě třetí a jedno první místo.

Ohledně Britova angažmá u Aprilie se letos hovořilo především po odchodu Melandriho. Itala nakonec nahradil Stefan Bradl, který bude součástí týmu MotoGP také v příštím roce. Sam Lowes přestupuje do Gresiniho týmu zatím v pozici jezdce Moto2, ale se statusem oficiálního testovacího jezdce Aprilie. Cílem pro příští sezonu je meta nejvyšší.

„Těším se, že v příštím roce zamířím k Federal Oil Gresini Moto2,“ uvedl Sam Lowes, který pojede v sedle Kalexu. „Věřím, že mám potenciál vyhrát šampionát a výrazné závodní zkušenosti týmu mi věřím poskytnou podporu, kterou potřebuji k tomu, abych usiloval o titul. Rok 2016 bude mým posledním rokem v Moto2 a jsem odhodlán udělat maximum proto, abych do MotoGP přestoupil jako mistr světa."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist