Salač byl ráno první, odpoledne čtvrtý nejrychlejší

Ve Francii pokračuje pátým podnikem seriál Mistrovství světa MotoGP. V Le Mans byly dnes na programu dva volné tréninky, které vyšly pro Filipa Salače a QJMOTOR GRESINI RACING velmi dobře. V první části náš jezdec zvítězil a jeho čas nedokázal dlouho nikdo překonat. Až v polovině druhého tréninku se to podařilo nejprve Acostovi, kterého nakonec překonal Sam Lowes a před Filipa se dostal ještě Alonso Lopez. Filip Salač obsadil v kombinaci čtvrtou příčku, a to ho opět předurčuje k přímému postupu do Q2.

Komplikace v podobě vykradeného vozu přidělaly Filipovi nečekané starosti těsně před odjezdem do Francie. I když přišel například o svůj letitý talisman, na jeho jízdě to nebylo znát. Okruh v Le Mans patří mezi jeho oblíbené, protože právě tady před několika lety vybojoval svoje první pódium v Moto3.

„Byl to pro nás poměrně dobrý začátek, a především v prvním tréninku motorka fungovala skvěle. Odpoledne se změnily podmínky, foukal silnější vítr a trochu se oteplilo, i když je ve Francii stále docela chladno. Měli jsme problémy s přilnavostí zadního kola, nebyl jsem schopný dostat se do rychlého tempa s použitou pneumatikou. Motorka nechtěla zatáčet, takže s druhým tréninkem úplně spokojený nejsem. I když se mi podařilo zajet čtvrté místo, rychlý čas v jednom kole ještě neznamená, že mi to půjde v závodě. Myslím, že na kvalifikaci jsme připraveni, ale zítra musíme najít optimální nastavení motorky na závod,“ zhodnotil úvod dalšího závodního víkendu Filip Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist