Romano Fenati ukončil svou závodnickou kariéru

Italský jezdec Romano Fenati se rozhodl po incidentu v závodě Moto2 v Misanu ukončit kariéru profesionálního pilota. „Nikdo se nezajímá, čím si zrovna procházím,“ uvedl dvaadvacetiletý rodák z Ascoli ve svém tiskovém prohlášení.

Romano Fenati v neděli v závodě kubatury do 600 ccm neudržel nervy na uzdě a ohrozil svého soupeře Stefana Manziho. Krajanovi stiskl v rychlosti 217 km/h brzdu na jeho motorce, prý jako odplatu za několikeré vyvezení mimo trať.

Na Romana Fenatiho se okamžitě snesla vlna kritiky. Kromě jeho současné stáje Marineli Snipers se s ním rozloučil také tým Forward Racing, za který měl jezdit v příštím roce. O rozvázání smlouvy s ním se velmi zasadil především Giovanni Castiglioni, šéf MV Agusty, jenž dal jasně najevo, že takového jezdce ve svém týmu příští rok nechce.

Vše nakonec dospělo až od takového bodu, kdy se Romano Fenati rozhodl ukončit svou kariéru. „Končím se šampionátem, budu opět pracovat v našem obchodě. Po tom všem jsem se rozhodl, že bude lepší tuto kapitolu uzavřít. Bude mi chybět závodění? Vždycky jsem chtěl vyhrávat, to jsem prostě já. Uvědomil jsem si však, že se nikdo nezajímá, čím si zrovna procházím, nikdo se mnou bolest, kterou teď cítím, nesdílí. Takže je lepší říct sbohem,“ uvedl Ital v tiskovém prohlášení.

Romanu Fenatimu byla navíc italskou motocyklovou federací odebrána závodnická licence. 14. září se bude konat soud, u kterého se může italský jezdec vůči tomuto rozsudku odvolat.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist