Rok 2019, návrat značky MV Agusta do Grand Prix

Italské závodní stroje MV Agusta můžeme vidět v mistrovství světa superbikových motocyklů, takže o nadcházejícím víkendu v Brně klidně naživo, ale v seriálu Grand Prix tato úspěšná značka chybí. To se změní v příštím roce, protože ten bude ve znamená návratu MV Agusty, jenž spojila síly s týmem třídy Moto2 Forward Racing.

S celkem 75 světovými tituly je MV Agusta nejúspěšnějším evropským výrobcem. V sedle motorky závodily takové legendy jako Carlo Ubbiali, John Surtees, Mike Hailwood, Phil Read nebo Giacomo Agostini. Po dvaačtyřiceti letech je MV Agusta zpátky připravena absolvovat jeden z nejmladších seriálů mistrovství světa Moto2.

Pro tyto účely MV Agusta spojila síly s týmem Forward Racing, který je součástí světového šampionátu Moto2 od jeho založení v roce 2010. První prototyp má termín testů v červenci letošního roku a v roce 2019 bude mít jednotnou pohonnou jednotku Triumph.

„MV Agusta je nejúspěšnější značkou v historii motocyklistiky,“ uvedl Giovanni Castiglioni, prezident MV Agusta. „Návrat značky MV Agusta do Grand Prix je pro mě velká pocta. Světový šampionát Moto2 je velmi konkurenceschopný a k tomu, abychom byli úspěšní potřebujeme využít naše nejlepší technologie a zkušenosti ze závodního vývoje motorek.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Matesvfr přispěl 2 Kč
JirkaR6R přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist