Red Bull KTM Ajo už má titul v soutěži týmů Moto2 jistý

Tým Fina Aki Aja získal už teď jistotu titulu mistra světa v soutěži týmů Moto2 pro rok 2021. Za tak přesvědčivým vítězstvím stojí dvojice Remy Gardner a Raul Fernandez, vítěz závodu v Aragonii. Jezdci týmu Aki Aja letos získali pátý double, celkem devět vítězství a devět umístění na stupních vítězů. Jejich náskok ve výši 228 bodů už nikdo do konce roku nemá šanci překonat.

Závodní víkend v Aragonii ale nezačal nejlépe pro Raula Fernandeze, který si při tréninku doma zlomil pátou záprstní kost pravé ruky a musel na operaci. Pro start v Aragonii dostal zelenou a od prvního tréninku bylo znát, že chce zajet co možná nejvýš. To, že závod vyhraje, ale nečekal nikdo.

„V posledních kolech mě už ruka hodně bolela,“ prozradil Raul Fernandez. „Jen před sedmi dny mě operovali a vůbec jsem nevěděl, zda tu budu moci závodit. Nedostává se mi slov, kterými bych vyjádřil vděk Dr. Mirovi, celému jeho týmu, Mobilní klinice, Alpinestars, a vůbec všem lidem, kteří udělali vše proto, že tu dnes jsem. Bylo nesmírně vzrušující vyhrát domácí závod. Byl to také velmi speciální závod, jelikož tu je rodina Huga Milana. Toto vítězství patří jim a Hugovi.“

Šéf týmu Aki Ajo po závodu v Aragonii, který vyhrál Raul Fernandez a druhé místo obsadil Remy Gardner, dodal: „Bylo to neuvěřitelné. Velkolepý výkon obou našich jezdců i našeho týmu. Jsem velmi vděčný a šťastný, že jsme to mohli prožít a splnit si naše sny. Nejsme lidé, kteří by každým dnem mysleli na titul. Stanovili jsme si cíle, ale klíčové je pracovat den za dnem a důsledně. Velké poděkování patří našim jezdců Raulovi a Remymu, týmu, který funguje dnem i nocí, GP Akademii, kterou jsme společně dali dohromady s Red Bullem, KTM a všemi našimi sponzory.“

Tým Aki Aja má velkou šanci také na double v soutěži jednotlivců Moto2, protože lídrem průběžného hodnocení je Remy Gardner, Raul Fernandez je druhý v pořadí. Titul mistra světa se týmu Red Bull KTM Ajo rýsuje také v Moto3 a to zásluhou Pedra Acosty.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist