Rabat odstupuje z australské Grand Prix

Španělský závodník Esteve Rabat nemá nejlepší závěr sezony. Ještě před Japonskem byl jediný, kdo teoreticky mohl zkomplikovat cestu Johanna Zarca za titulem, ale pak přišlo zranění při tréninku, odstoupení z japonské Grand Prix a naděje, že v Austrálii už dokáže závodit, aby udržel průběžnou druhou pozici v šampionátu.

Na Phillip Islandu prošel Esteve Rabat vstupní zdravotní prohlídkou a nastoupil do prvního tréninku. Povětrnostní podmínky nebyla nejlepší, takže neriskoval a dopolední jízdy uzavřel jednadvacátý.

Rabat nastoupil také do druhého tréninku, ale tam přišel v jedenácté zatáčce celkem drsný pád a následovala další prohlídka u lékaře. Naštěstí pro Rabata a jeho tým nedošlo k obnovení zranění zlomené vřetenní kosti, nicméně lékaři španělskému jezdci neumožnili dál pokračovat v přípravě na australskou Grand Prix.

„Ve druhém tréninku to byla pořádná nehoda, ale naštěstí jsem unikl zranění a ani si neobnovil zranění levé ruky,“ uvedl Esteve Rabat. „Lékařský personál MotoGP rozhodl, že na Phillip Islandu nejsem po této nehodě pro závod připravený a já to akceptoval. Teď mám šest dní na to, abych se dal do pořádku.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist