První den privátních testů ve Valencii zajel nejrychleji Zarco

Ve Valencii testují od pondělí některé z týmů mistrovství světa Moto2 a Moto3. Nejrychlejším jezdcem šestistovek byl Johann Zarco. V nejnižší kategorii světového šampionátu Moto3 nastavil nejlepší čas Jorge Navarro.

Úřadující mistr světa Johann Zarco (Ajo Motorsport) nastavil maximum dne na 1'35,285 sekundy. Francouz během dne najel celkem třiasedmdesát kol a ten nejlepší čas zaznamenal v dvaadvacátém měřeném kole. Druhý v pořadí Marcel Schrötter (AGR Team) ztratil 0,128 sekundy, třetí byl Julian Simon (QMMF Racing Team), jehož čas byl jen o 0,174 sekundy pomalejší.

Na dráze Ricarda Torma testuje také britský závodník Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2) jenž byl se ztrátou 0,185 sekundy čtvrtý v pořadí. Pětici nejrychlejších uzavřel Axel Pons (AGR Team). Šestým jezdcem v pořadí byl Simone Corsi (Speed Up Racing), sedmý a devátý čas zajeli jezdci stáje Dynavolt Intact GP Jonas Folger a Sandro Cortese. Osmý byl Belgičan Xavier Simeón (QMMF Racing Team).

Z testujících jezdců Moto3 zajel nejrychleji Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0), jehož maximum na kolo představovalo hodnotu 1'39,122 sekundy. Španěl během dne najel úžasných sto kol a to nejlepší v devětatřicátém. Novým týmovým kolegou Navarra je jezdce z prostředí FIM CEV Repsol Moto3 Aaron Canet (Estrella Galicia 0,0), který toho v pondělí moc nenajezdil, protože kvůli zranění nohy není stoprocentně v pořádku.

Na druhé pozici dokončil první den privátního testu Niccoló Antonelli (Ongetta Rivacold). Ital byl pomalejší o téměř osm desetin, třetí Jules Danilo (Ongetta Rivacold) už ztrácel přes sekundu. Čtvrtý čas zajel nováček Holanďan Bo Bendsneyder (Red Bull Ktm Ajo). Privátní test pokračuje v úterý druhým dnem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist