Před podpisem s Itatransem Kallio odmítl dva týmy MotoGP

Finského závodníka Mika Kallia u týmu Marc VDS Racing nahradil mladý Španěl Alex Márquez, když sešlo z projektu tří motorek, které Belgičané původně pro sezonu 2015 plánovali. Smlouvu nejdřív uzavřeli s Esteve Rabatem, pak s Alexem Márquezem a Mika Kallio musel hledat místo jinde.

Finský závodník Mika Kallio ale nouzi o zaměstnání neměl. Zájem byl jak v třídě Moto2, tak také v královské MotoGP. Konkrétně se mělo jednat o týmy Aspar a Forward Racing. Šéf Forward Racingu Giovanni Cuzari uvedl, že nabídku jet s týmem v roce 2015 dali Miku Kalliovi až v Misanu, protože do té doby čekali, jak se rozhodne Scott Redding. Podle Itala to ale bylo pozdě, protože Kallio už byl v té době dohodnutý s týmem Italtrans z Moto2.
Ačkoliv ta možnost tu byla, Mika Kallio nakonec do královské kubatury nepřestoupil a v roce 2015 (plus možnost o rok prodloužit) bude závodit s týmem Italtrans v třídě šestistovek Moto2. Na první pohled zvláštní rozhodnutí, když je snem každého závodit v MotoGP, ale Kallio tam už závodil a má své důvody, proč to nezkusí znovu. Alespoň ne teď.

„Nechtěli nabídnout slušný plat a proto jsem řekl ne,“ prozradil v rozhovoru pro britský Motorcycle News Mika Kallio. „Byl tam plat, to ano, ale o dost menší než jaký mám v Moto2. Situace se hodně změnila, především u satelitních a privátních týmů, kde většina z nich očekává jezdce, kteří chtějí přijít a jezdit s jejich motorkou buď zdarma nebo si musí sebou přivést sponzora. Nabídky, které učinili, co se týče technické a týmové stránky, byly atraktivní. Oba budou v příštím roce dobří, ale pokud si myslí, že jezdci potřebují jezdit zdarma, pak to není pro mě.“
„Nabídky, které jsem měl od týmů Moto2 byly v tomto ohledu mnohem lepší,“
pokračoval Fin. „Pokaždé jsem tvrdil, že je pro mě cílem návrat do MotoGP, ale zároveň jsem vždy dodal, že pokud nenajdu něco, co mi bude vyhovovat, není nic špatného na tom zůstat v Moto2 s dobrým týmem, dobrým motocyklem a šancí zůstat na předních příčkách.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist