Po pátečních trénincích je Salač jedenáctý nejrychlejší

První den má za sebou Velká cena Thajska mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP. Dvě tréninkové jízdy dnes odjel v kategorii Moto2 také Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Po nich mu patří prozatím jedenácté místo.

V prvním tréninku zaznamenal Filip Salač na okruhu v Buriramu, v překladu „město štěstí,“ pátý nejlepší čas. Nejrychleji zajel poslední šestnácté kolo v čase 1:37,233 min se ztrátou 0,427 s na prvního. Ve druhém tréninku sice vylepšil čas na 1:37,094 min, ale stačilo to až na jedenácté místo.

„Před prvním tréninkem pršelo, proto jsme vyjeli na mokrých pneumatikách, trať rychle usychala. Útočil jsem na nejrychlejší čas. V průběhu jsme přezuli, povedlo se mi zajet pátý čas, což je super,“ zhodnotil Filip dopoledne. Mokré počasí panovalo v Buriramu také odpoledne, pršelo i na začátku tréninku kategorie Moto3. „My jsme ale už vyjížděli na suchý povrch, na začátku jsme zkoušeli tvrdou pneumatiku, která k mému překvapení poměrně dobře fungovala. Ke konci jsem na měkké pneumatice zajel pouze jedno rychlé kolo a nebylo to úplně ono. V dalším to bylo lepší, ale v prvním sektoru jsem měl lehký pád na předek. Pak už to nešlo, jel jsem bez stupačky a s ohnutým řídítkem. Dnešek ale hodnotíme pozitivně. Cíl na zítřek je samozřejmě přímý postup do druhé kvalifikace,“ dodal závěrem Filip Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist