Na Sachsenringu drží Salač postupovou pozici pro Q2

V pátek 17. června 2022 byl zahájen závodní víkend mistrovství světa silničních motocyklů na Sachsenringu. Velká cena Německa začala prvním a druhým volným tréninkem. Na okruh vyjel v kategorii Moto2 také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. V prvním ranním tréninku zajel čtvrtý nejlepší čas, ve druhém odpoledním skončil čtrnáctý.

V prvním tréninku byl Filip nejrychlejší v posledním kole s časem 01'24,782 sekundy, na prvního ztratil 0,56 sekundy, a celkově mu patřilo čtvrté místo. Ve druhém tréninku byl čtrnáctý s nejlepším časem na kolo 01'24,975 sekundy, odstup na prvního činil 0,952 sekundy.

„První den na mé ´domácí´ Grand Prix dopadl dobře, jsem hodně spokojený. V prvním tréninku jsem měl od začátku dobrý pocit s motorkou. Na konci se mi povedlo zajet i dobrý čas, který mě hodil na čtvrté místo. Ve druhém tréninku na jetých pneumatikách jsem měl stejné tempo jako první jezdci, což je super a dobré znamení do závodu, motorka fungovala. Bohužel, když jsme dali nové pneumatiky, tak se mi nepodařilo zajet rychlejší čas než ráno. Ale to vůbec nevadí, zítra je taky den, cítím se dobře a myslím, že máme dobře našlápnuto,“ zhodnotil první den na Sachsenringu Filip Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist