Morbidelli má za sebou senzační katarský víkend

Italský závodník Franco Morbidelli v předsezonních testech dokazoval, že letos bude rychlý, ale zřejmě ani ve snu netušil jak moc. Protože sobotní kvalifikace zrušili kvůli nepřízni počasí, jezdec stáje Estrella Galicia 0,0 Marc VDS získal svoji vůbec první pole position v šestistovkách a to na základě kombinace časů tří tréninků, kde byl nejrychlejší. V samotném závodu nedal nikomu šanci a na konto si připsal první vítězství v sérii Grand Prix.

Italský závodník Franco Morbidelli zaznamenal velmi úspěšný zahajovací víkend sezony mistrovství světa silničních motocyklů. Ve třetím pátečním tréninku zajel nejrychlejší kolo 2'00,349 sekundy a to nakonec rozhodlo, že Morbidelli odstartuje z pole position. V sobotu zůstávala po silném dešti voda na dráze, takže kvalifikace zrušili a o pozicích na startovních roštech rozhodla kombinace časů prvních třech volných tréninků.

„Bylo by hezké získat pole position v kvalifikaci, ale podmínky nebyly bezpečné,“ řekl v sobotu večer Franco Morbidelli. „Jsem ale moc rád, že jsem získal svoji první pole position v Moto2, protože jsem byl celkově nejrychlejším jezdcem tréninků Moto2. Očekávám těžký závod, protože je tam hodně dobrých jezdců a to včetně týmového kolegy Alexe Márqueze.“

Závod byl skutečně velmi vyrovnaný, ale Franco Morbidelli dokázal zajet výborně takticky, postupně navyšoval náskok a třebaže v závěru zvolnil, přesto ho v cíli dělily od druhého Thomase Lüthiho necelé tři sekundy. „Moje první vítězství je skvělé potom všem, opravdu je úžasné, že jsem dokázal, že můžu vyhrávat závody,“ řekl dojatý Morbidelli.

„Měl jsem skutečně dobrou rychlost a dokázal ostatním ujet, jakmile jsem se odpoutal od Lüthiho a měl před sebou volnou dráhu. Hlavní dnes bylo přenést na dráhu co mi šlo hlavou, to znamená, že můžu vyhrát po tak výrazných výkonech v předsezonních testech a trénincích tady v Kataru,“ dodal Ital.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist