Místo Bradla pojede Max Neukirchner

Mistrovský tým Kiefer Racing dnes oznámil svého nového jezdce místo odcházejícího mistra světa Stefana Bradla. Celkem podle očekávání se jím stal další německý pilot Max Neukirchner.

Max Neukirchner ze Stollbergu pojede mistrovství světa Moto2 2012 za tým Kiefer Racing. 28-letý Sasík absolvoval letos svou první sezonu v kubatuře Moto2, ale ta byla mírně řečeno hodně průměrná. Po třech sporadických startech na divokou kartu v závodech dvěstěpadesátek v sezonách 2001-2003 s jedním získaným bodem se letos stal Neukirchner pravidelným účastníkem seriálu Grand Prix a jezdcem továrního týmu MZ Honda. Nejlépe zajel v italském Mugellu jako 8. a celkově se umístil na místě 20. se ziskem 42 bodů. Ovšem tým nefungoval po technické stránce zrovna nejlépe, "Maxík" si dokonce musel za své vlastní sponzorské peníze koupit britské šasí FTR, s kterým se objevil na trati už od druhých testů IRTA.

Samozřejmě, že německý mistrovský tým Kiefer Racing měl především zájem o německého jezdce a tak se nabízeli kromě jmenovaného Neukirchnera také Jonas Folger či Sandro Cortese. Ovšem nakonec rozhodla zkušenost Neukirchnera, který má za sebou i 6-leté závodění v superbikovém seriálu.
"Mám velkou radost z podepsání smlouvy s týmem Kiefer Racing do Moto2. Z mého pohledu můžeme začít už zítra", řekl po podepsání smlouvy Max Neukirchner, který ale dobře ví, že než pojede svá první kola s německým šasím Kalex, tak uplyne ještě nějaký ten čas, neboť i zde platí zákaz zimního testování.

"Náš první privátní test s Kalexem Moto2 je plánován na začátek února a potom už jsou na programu oficiální testy IRTA. Mým cílem na příští rok je pravidelně dojíždět v Top-10 a zajet i několik highlightů. Samozřejmě bych se nezlobil, kdyby se mně dařilo ještě lépe...", je s jednoletou smlouvou spokojen Max Neukirchner.

Týmový manažer Stefan Kiefer pak jen doplnil: "Máme radost, že jsme získali do týmu tak kvalitního německého jezdce. Známe Maxe už dlouho a víme, že je po lidské stránce hodně na úrovni a že spolu můžeme velmi dobře vycházet. S Maxem a s Kalexem máme společně velmi dobré předpoklady na novou sezónu 2012".

Přehled závodní kariéry Maxe Neukirchnera

RokKubaturaŠampionát, týmUmístění
1999125 ccm mistrovství Německa
2000250 ccm mistrovství Německa, Neukirchner Racing Honda10.
2001250 ccm mistrovství Německa, Neukirchner Racing Honda5.
2002250 ccm mistrovství Německa, mistrovství Evropy2./10.
2003250 ccm msitrovství Evropy3.
2004SSP mistrovství světa, Klaffi Honda9.
2005WSBK mistrovství světa, Klaffi Honda12.
2006WSBK mistrovství světa, Pedercini Ducati/Alstare Suzuki18.
2007WSBK mistrovství světa, Suzuki Germany9.
2008WSBK mistrovství světa, Alstare Suzuki5.
2009WSBK mistrovství světa, Alstare Suzuki16.
2010WSBK mistrovství světa, Hannspree Ten Kate Honda18.
2011Moto2 mistrovství světa, MZ-Honda Racing20.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist