Marc Marquez potrestán

Další incident mistra světa Marca Marqueze během dnešního odpoledního tréninku, když poslal k zemi Simone Corsiho, byl na rozdíl od toho jeho posledního - s Mikou Kalliem v Motegi - potrestán.

Španěl Marquez tak vystartuje do finálového závodu z posledního místa na startovním roštu. Jak jsme mohli sledovat přímo z depa, Marquez se společně se svým týmovým šéfem Emiliem Alzamorou šel Corsimu okamžitě po skončení tréninku omluvit do garáže týmu Ioda Racing, ale italského jezdce tam nenašel. Celý incident se odehrál v samém závěru odpoledního tréninku, kdy v zatáčce číslo "10" podjel Marquez hodně tvrdým způsobem Corsiho a doslova mu ustřelil přední kolo a pilot týmu Ioda Racing havaroval. Byla to úplně zbytečná akce, ovšem už jmenovaný Španěl jezdí opravdu hodně bezohledně!

FIM press release:


2012 FIM Road Racing World Championship Grand Prix
Gran Premio Generali de la Comunitat Valenciana - Decision of the Race Direction

On Friday 09 November, the Race Direction decided to impose on rider Marc MARQUEZ (SPA) a grid penalty to start from the last position for the race in Valencia on 11 November. Marc MARQUEZ rode in an irresponsible manner during the Moto2 free practice causing danger to rider Simone Corsi (ITA) which is an infringement of the article 1.21.2 of the 2012 FIM Road Racing World Championship Grand Prix Regulations.

No appeal was lodged.
The decision of the Race Direction is final.
Na svém twitteru pak Marc Marquez napsal: "Dobrou noc pro všechny! Je mně opravdu líto, co se stalo během volného tréninku a doufám, že Simone moji omluvu akceptoval".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist