Jihoafričan Binder má za sebou operaci v Barceloně

Jezdec týmu Red Bull KTM Moto2 Brad Binder podstoupil ve čtvrtek odpoledne operaci levé ruky. Tu si zranil loni v listopadu při testování a po dlouhé rehabilitaci předloktí nakonec zahájil sezonu. Nicméně po problémech v Argentině zjistili, že došlo k obnovení jeho zranění a posunutí fixační kovové destičky.

Krátce po zranění ve Valencii Bindera operovali ve španělské Barceloně, začátkem roku v Jižní Africe, a nyní podstoupil operaci znovu v Barceloně na univerzitní klinice Dexeus. Operoval Doktor Xavier Mir a zákrok trval celkem dvě hodiny.

Zákrok měl celkem tři části. V první odstranili uvolněnou kovovou destičku. Ve druhé aplikovali na zlomenou kost novou destičku, která umožní vyšší pohyblivost ruky a nakonec odebrali z jeho ruky transplantát, který vsadili do zlomeniny, aby zajistili její rychlý srůst.

V nemocnici Jihoafričan zůstane dalších čtyřiadvacet až osmačtyřicet hodin na pozorování s tím, že za tři týdny bude schopen zahájit rehabilitaci. Kdy přesně se Brad Binder vrátí na závodní dráhu ukáže až čas, protože rekonvalescence bude nějakou dobu trvat. Pro úřadujícího šampiona Moto3 je to skutečně velká smůla.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist