Japonec Nakagami věnoval umístění na pódiu Tomizawovi

Po dlouhé době bylo znovu vidět japonského závodníka Takaaki Nakagamiho, který získal letos své první umístění na stupních vítězů. Nejlepší sezonu absolvoval v roce 2013, kde předvedl šňůru čtyř druhých míst v řadě, která vyvrcholila právě v Misanu. Loni nebyl Nakagami na pódiu ani jednou, ale letos se už dokáže prosadit mnohem lépe, což na pobřeží Jadranu potvrdil třetím místě.

Jezdec týmu Idemitsu Honda Team Asia Takaaki Nakagami získal umístění na stupních vítězů po pětatřiceti závodech, což je pěkně dlouhá doba. Jinými slovy jsou to přesně dva roky, protože poslední pódium slavil Nakagami právě v Misanu.

Do závodu šestistovek Japonec zvolil měkčí směs, což mu v úvodu závodu nabídlo určitou výhodu, ale v jeho závěru musel jet hodně opatrně, aby dokázal jednak ušetřit pneumatiku až do cíle a přitom si udržet odstup na soupeře za sebou.

„Po celý víkend tým odváděl skvělou práci. Volbu pneumatik jsme nechali až na poslední chvíli. Stále jsme se nedokázali rozhodnout, ale dávám přednost přilnavosti měkčí směsi, takže jsem startoval na tomto obutí. Nakonec nebylo vůbec snadné udržet potřebný rytmus.“

„Toto umístění věnuji Shoyovi, rodině a vůbec všem lidem! Je to fantastický pocit,“ dodal japonský závodník, jehož krajan Shoya Tomizawa před pěti lety podlehl v Misanu následkům zranění, které utrpěl po pádu v závodu Moto2.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist