Hrozí Marquezovi dlouhá závodní pauza?

Zdravotní stav vicemistra světa Moto2 se ani s příchodem roku nezměnil a španělský jezdec Marc Marquez vidí i nadále bohužel na své pravé oko dvojitě.

Velká nervozita panuje v Repsol týmu "Monlau Competicion" kubatury Moto2 exmistra světa Emilia Alzamory. Při týmovém setkání těsně před přelomem roku vyšlo najevo, že vicemistr světa Moto2 Marc Marquez (18 let) stále trpí na následky zranění, které ztrpěl v závěru minulé sezóny, tedy že špatně vidí.Toto zranění utrpěl Marquez při prvním volném tréninku na Grand Prix Malajsie 14. října v Sepangu, kdy havaroval hned v prvním kole na mokru, když traťoví maršálové bohužel nesignalizovali vlajkami mokrou trať...Od tohoto okamžiku je také Marquez "mimo hru"...

Vše ovšem začalo už při Grand Prix Austrálie na Phillip Islandu. Během dojíždějícího kola kolidoval lídr šampionátu Marquez s thajským pilotem Wilairotem, když Španěl přehlédl šachovnicový praporek, který už trénink ukončil a v plném tempu narazil do Wilairota, který jel na trati v ideální stopě hodně pomalu, bylo ale už oficiálně po tréninku. Marquez utrpěl lehký otřes mozku a byl potrestán připočtením minuty ke svému kvalifikačnímu času. Do závodu vyjel z poslední pozice na startovním roštu, po skvělém výkonu dojel třetí za De Angelisem a Bradlem a v tabulce MS tak prohrával s německým jezdcem o pouhé 3 body.
Pak ale přišel tragický Sepang, další havárie Marqueze - popsaná v článku výše - a další otřes mozku, tentokráte ovšem těžký. Navíc a to bylo horší, Marquez začal vidět na pravé oko dvojitě a musel tak vynechat jak Grand Prix Malajsie, tak finále ve Valencii a Bradl se tak stal prakticky bez boje mistrem světa Moto2 už po sobotní kvalifikaci na okruhu Ricarda Torma.

Ovšem Marquez se kvůli těmto potížím se svým pravým okem nezúčastnil ani posezonních testů v Jerezu a otázkou zůstává i jeho účast na prvních letošních velkých testech Moto2 ve Valencii (8.-10. února).
Tým okolo Emilia Alzamory je dokonce názoru, že by měl Marquez podstoupit delší závodní přestávku a dokonce se už hledá dle španělských médií na jeho místo i dočasný náhradník. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist