Hafizh Syahrin: Kde se vzal, tu se vzal...!

18-letý Hafizh Syahrin byl bezesporu největším překvapením uplynulého závodního víkendu v Malajsii. Při svém teprve druhém startu v závodě Grand Prix vůbec dlouho bojoval o podiové umístění a nakonec byl v cíli odmávnut na skvělém čtvrtém místě.

V mokrém domácím závodě Grand Prix kubatury Moto2 byl 18-letý rodák ze Selangoru velkým hrdinou a miláčkem nadšeného publika. Poprvé o sobě dal vědět Syahrin ve druhém volném tréninku kubatury Moto2, který vyhrál. V závodě samotném se potom čtvrtým místem v cíli postaral o historicky nejlepší výsledek jezdce s wild card v této mladé kubatuře vůbec.
Vedle svého krajana Zulfahmiho Khairuddina (na snímku) - ten skončil jako první Malajsijec vůbec na podiovém stupni - se tak Syahrin navždy zapsal do motocyklové historie tradičního pořadatele závodů Grand Prix.
Ze 27. místa na startovním roštu se Syahrin doslova katapultoval do samé špice závodního pole kubatury Moto2 a po heroickém výkonu byl odmávnut cílovým šachovnicovým praporkem jako čtvrtý. 18-letý jezdec bojoval proti takovým "vodníkům", jako jsou Alex De Angelis, Anthony West či Gino Rea o vítězství v závodě. Na konci se sice prosadili stabilní piloti seriálu Grand Prix, ale Syahrin byl spokojený: "Celkově jsem se svým výkonem opravdu šťastný".
Celkově pak Syahrin hodnotil svůj druhý závod v šampionátu mistrovství světa - vloni zde dojel 20. (startoval z 34. místa) následovně: " Dělal jsem vše proto, abych se kousek po kousku dostal až do vedoucí skupiny. Na začátku závodu byla polovina okruhu suchá a to mně dovolovalo jezdit opravdu rychlá kola. Bohužel, až začalo opět pršet, tak už byla moje zadní pneumatika hodně opotřebovaná a já jsem se tak nemohl proti stabilním pilotům GP už bránit."
Hafizh Syahrin jezdí letos za tým Petronas Raceline Malaysia s motocyklem FTR španělský šampionát CEV stejné kubatury a aktuálně je na 6. místě, když nejlépe dojel v Albacete jako čtvrtý.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist