Forward Racing Moto2 do konce sezony s Kalexem

Den před zahájením pátého závodního víkendu sezony oznámil tým Forward Racing uzavření dohody ohledně plné podpory Kalexu, na jejíchž motocyklech pojedou oba jezdci týmu Simone Corsi a Mattia Pasini už od francouzské Grand Prix.

Tým NGM Forward Racing dosud používal upravenou verzi z roku 2013 pod názvem Forward KLX. Nyní má italský tým k dispozici kompletní stroj německého výrobce, který se rozhodl rozšířit počet týmů Moto2, které letos bude podvozky Kalex zásobovat.

Tým Forward Racing původně plánoval nasazení podvozků britského výrobce FTR a to jak v třídě Moto2, tak také v MotoGP. K tomu ale nedošlo, takže nyní dostali do boxů výkonný Kalex, což zejména ocení Simone Corsi, který je po čtyřech úvodních kolech sezony průběžně pátý a má tak minimálně šanci si postavení v první pětce udržet.
„Jsme potěšeni, že můžeme oznámit uzavření dohody s Kalexem,“ uvedl Marco Curioni z Forward Racingu. „Rozšířili počet týmů v rámci materiálové podpory, takže v průběhu roku budeme schopni používat jejich materiál. Jsme moc rádi, že můžeme Kalex zařadit mezi naše partnery a získat tak pro naše jezdce konkurenceschopné motocykly. Je to velice důležitý krok, který nám nyní umožní se ještě víc zaměřit na projekt MotoGP.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist