Filip Salač podepsal s Gresini Racing v Moto2

Český jezdec Filip Salač přestupuje v nadcházející sezoně do silnější kubatury Moto2 a bude tak již pouze jediný krok od královské MotoGP. Smlouvu podepsal s italským týmem Gresini Racing.

Druhá polovina sezóny v mistrovství světa silničních motocyklů není jen o samotných závodech, ale dojednávají se také smlouvy pro příští sezóny. Filip Salač si může v tuto chvíli oddechnout, protože má o své budoucnosti pro rok 2022 jasno. Před závodním víkendem ve Misanu podepsal smlouvu s italským týmem Gresini Racing.

Tým Gresini Racing působí v mistrovství světa silničních závodů motocyklů téměř čtvrt století. Za tu dobu jeho jezdci stáli mnohokrát na pódiu z toho šedesátkrát na stupínku nejvyšším. Týmem prošli legendární jezdci jako Marco Simoncelli, Alvaro Bautista, Aleix Espargaró a další. Filipa tak čeká velká výzva a očekávání, zda se mu podaří navázat na výsledky, který s Gresini Racing vybojovali jeho předchůdci. Gresini Racing do sezony 2022 vstoupí s novými jezdci. Salačovým stájovým kolegou bude Alessandro Zaccone, který je v současné době lídrem World Cup MotoE.

„Jsem strašně rád, že příští rok mám možnost jet Moto2 u týmu Gresini, protože si myslím, že je to jeden z nejlepších týmů v Moto2 a mají opravdu hodně zkušeností. Po hodně dlouhém dohadování o příští sezóně to dobře dopadlo a jsem za to opravdu rád. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se na tom podíleli a nejvíce prezidentovi Autoklubu České republiky panu Šťovíčkovi. Každopádně teď mám před sebou do konce sezóny ještě další závody a budu moci jet s čistou hlavou. Už se těším, až začnou testy na příští rok. Doufám, že se mi bude dařit, dám do toho všechno,” neskrývá odhodlání Filip Salač.

„Přestup Filipa Salače do Moto2 je potřebným a pro nás vítaným krokem v jeho kariéře. Filip je členem ACCR Czech Talent Teamu, projektu, prostřednictvím kterého podporujeme největší naděje našeho motorsportu. Jeho postup do vyšší kategorie mistrovství světa silničních motocyklů jsme vyhlíželi od začátku letošní sezony a jsem moc rád, že se podařil. Vždycky jsme chtěli, aby šel Filip do nějakého kvalitního týmu Moto2. Chtěli jsme tým, který má návaznost na MotoGP. Ve hře bylo několik, původně to byl jiný tým, kterému ale odešli nějací sponzoři. Pak jsme byli v kontaktu s Gresini Racing, se kterým to nakonec klaplo a je dohoda, že se v budoucnu Filip může posunout právě do MotoGP. Kontrakt je zatím na rok a jsou v něm nějaké opce. Tým má ale v úmyslu udělat z toho víceletý kontrakt a s Filipem spolupracovat i v budoucnu,” doplnil Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist