De Rosa místo Baldoliniho

V týmu NGM Forward Racing došlo před závodem v Indianapolis ke změně jezdce, když doposud neúspěšného Alexe Baldoliniho z Itálie vystřídá pro zbytek sezóny jeho krajan Raffaelle de Rosa.

Ital Raffaele De Rosa je novým jezdcem týmu NGM Forward místo svého krajana Alexe Baldoliniho. Ten se definitivně rozešel se svým týmem po brněnském závodě. Důvodem byly rozdílné názory na používanou techniku ze strany týmu.

Alex Baldolini - vloni senzačně druhý v Estorilu - se letos moc neprosadil a po 10 závodech má na svém kontě jen 18 bodů, když nejlépe dojel jako 8. ve svém oblíbeném Estorilu. Nyní tedy následoval "rozvod" a zatímco Alex Baldolini nahradí minimálně v Indianapolis zraněného Španěla Axela Ponse, tak na jeho místo byl až do konce sezóny angažován  nezaměstnaný krajan Raffaele de Rosa.
Raffaele de Rosa začal svou kariéru jezdce Grand Prix v závodě s wild card při Grand Prix Velké Británie 2004. Od té doby je pravidelným účastníkem tohoto seriálu, když v sezónách 2005-2008 jezdil stopětadvacítky, 2009 dvěstěpadesátky a v létech 2010 a 2011 celkem pochopitelně v nástupnické kubatuře Moto2.

V jeho první sezóně 2005 se mu příliš nedařilo a skončil 23. O rok později - 2006 - si polepšil na místo 16. a toto umístění si udržel i v roce 2007. Na rok 2008 vyměnil Aprilii za KTM a ačkoliv získal i jedno Pole position, tak mu celkově patřilo 18. místo.

Jeho nejlepší sezóna ale byla o rok později, když s motocyklem Honda obsadil v konečném pořadí posledního roku dvěstěpadesátek místo 6., získal dvě podia za třetí místa na Phillip Islandu a ve Valencii a opět jedno Pole position. Mimochodem v témže roce byl týmovým spolujezdcem tehdejšího mistra světa Hira Aoyamy, což znamenalo kvalitní tovární materiál od Hondy. 

V Moto2 se mu už tolik nedařilo, vloni jezdil v týmu Tech3 se syrovým motocyklem Mistral a se ziskem 15 bodů obsadil až místo 27.

Od letošní sezóny si ovšem sliboval daleko více, když v rodinném týmu bratří Nietových "G22" měl k dispozici motocykl Moriwaki...
Po pěti závodech bez bodového zisku musel ale uvolnit místo v týmu "Desguaces La Torre G22" Španělovi Carmelovi Moralesovi, tomu se ale nedaří vůbec lépe, ačkoliv je lídrem španělského šampionátu, a ani on doposud nebodoval.

Mezitím působil Raffaele de Rosa jako náhradník na telefonu, takže jel třeba místo zraněného Simona v týmu Mapfre Aspar v Mugellu, nebo zase v Assenu za stáj SAG.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist