De Angelis podepsal s týmem Tasca

Tým Tasca Racing Moto2 potvrdil spolupráci se zkušeným jezdcem ze San Marina. V Alexi De Angelisovi získali zkušeného závodníka, který má na svém kontě 229 startů v motocyklovém seriálu Grand Prix s celkem čtyřiceti umístěními na stupních vítězů.

Alex De Angelis v mistrovství světa silničních motocyklů debutoval v roce 1999 a závodil ve všech motocyklových kubaturách od nejnižší třídy do 125ccm, přes čtvrtlitry, královskou MotoGP a nyní střední třídu šestistovek Moto2.

Jeho nejlepším umístěním byl titul vicemistra třídy do 125ccm z roku 2003, dvě třetí místa v letech 2006 a 2007 ve čtvrtlitrech plus celkové čtvrté místo v nové kubatuře Moto2 z roku 2011.
„Moje nejlepší sezona v Moto2 byla v době, když jsem byl jediným jezdcem v týmu,“ vzpomínal Alex De Angelis na svoji druhou sezonu v Moto2, kterou spojil s týmem JiR Moto2. „Tascu tvoří spousta lidí a jsem potěšen jejich důvěrou a tím, že mi tuto příležitost nabídli. Věřím, že mám nyní novou šanci se předvést na nejvyšší úrovni.“

Čtyřicet umístění na stupních vítězů znamená pro De Angelise celkem čtyři vítězství, devatenáct druhých míst a sedmnáct třetích. Jezdec ze San Marina získal jedenáct pole position a osmnáctkrát zajel nejrychlejší kolo závodu. V této chvili je jezdcem Forward Racingu a v průběžném hodnocení čtrnáctý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist