Čím víc najedeme kilometrů, tím to bude lepší, věří Hanika

Sobota znamenala pro Karla Haniku a celý tým nastavování podvozku od nuly. Na suchu tady sice měl najeté nějaké kilometry, ale na pneumatikách, které jsme měli ještě ze Španělska. Dunlop do Brna dovezl Moto2 pneumatiky přímo pro tento okruh, které jsou na rozdíl od těch, na kterých jsme zde testovali, hodně odlišné.

Celý den probíhal hladce a s každým výjezdem na trať se Karel o něco zlepšoval. Zkoušela se různá nastavení a různé typy pneumatik. V kvalifikaci se Karlovi podařilo zajet čas 2'04,862 sekundy, což je pouze o 2,251 sekundy méně než maximum vítěze kvalifikace Mattia Pasiniho. Ve světové konkurenci to stačilo na poslední místo startovního roštu.

Kvalifikaci Karel Hanika komentoval slovy: „Musím říct, že dnešní den probíhal docela dobře. Ráno to pro nás byly velké změny, protože motorka se začala nastavovat úplně od začátku. Každým výjezdem se posouváme dopředu. Je to tak, že se stále učím já, naši mechanici a celý tým. Posouváme se krok za krokem dál a dál.“

„Kvalifikace probíhala taky dobře. Stále bojuji s gumami, které jsou pro mě nové a tak si na ně zvykám. Měkká směs mi dneska extrémně klouzala, ale naštěstí se nám to do posledního výjezdu na trať povedlo zredukovat, což bylo super, protože se mi jelo o dost líp.“

„Finální pozice sice neodpovídá našim představám, ale těší nás, že rozdíl od prvního jsou pouhé 2,2 vteřiny. Vzhledem k tomu, že sedím na Moto2 víceméně podruhé, tak věřím, že když budeme mít více příležitostí se svézt, tak to bude o dost lepší. Díky týmu a všem co mě podporují za skvělou práci.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist