Canepa pojede litrové stocky

Hodně strmý pád nabrala kariéra motocyklového jezdce Niccolo Canepy. Ex-pilot MotoGP v roce 2009, jezdec Grand Prix v kubatuře Moto2 v roce letošním, pojede v sezóně 2011 "pouze" třídu Superstock Cup FIM 1000 ccm.

Ital Niccolo Canepa pojede příští rok seriál Superstock 1000-Cup za tým Go Eleven, který změnil značku a z motocyklů KTM přesedlal na Kawasaki. To znamená, že po dvou hodně turbulentních rocích se tento 22-letý jezdec vrací do kubatury, ve které slavil největší úspěchy. 


Tak jak byla doposud hodně strmá Canepova kariéra směrem nahoru, tak ještě strmější je momentálně jeho další pokračování kariéry směrem dolů, dá se to dokonce napsat strmým pádem.  

V roce 2007 vyhrál tento Ital Superstock 1000 Cup, o rok později už byl testovacím jezdcem superbikového týmu Ducati - a na divokou kartu jel dva závody WSBK u nás v Brně. 

Sezónu potom - 2009 - jel závody MotoGP s motocyklem Pramac Ducati a při 14 startech získal dohromady 38 bodů, když nejlépe dojel v Doningtonu - 8. místo.


2010 startoval Canepa v nové kubatuře Moto2 a zůstal ve všech závodech i za vlastním očekáváním a nezískal ani jeden jediný bod. Nejlepší umístění bylo opět v Doningtonu, 16. místo. 

Nyní prahne Canepa opět hladově po úspěších a proto se rozhodl na rok 2011 pro kubaturu Superstock 1000 Cup, ačkoliv měl i jiné nabídky z jiných seriálů. 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist