Video odhalilo fyzické napadení jezdce jeho mechanikem, ten dostal výpověď

Bývalý mechanik stáje CIP Moto3, který před třemi lety v Thajsku fyzicky napadl svého vlastního jezdce, přijde o práci v paddocku MotoGP. K odhalení jeho chování došlo opět v Thajsku, když od minulého pátku začalo kolovat sociálními sítěmi video, jenž tento incident z roku 2019 jasně pojmenovalo. Mechanik dnes pracuje u jiného týmu, ale ten mu dal na základě nových skutečností výpověď.

Na zveřejněném videu je vidět návrat britského závodníka Toma Booth-Amose (26let) po jeho předčasně ukončeném klání Velké ceny Thajska 2019 v třídě Moto3. S jedním z mechaniků měl po návratu do boxu menší výměnu názorů, po němž následovalo fyzické napadení. Booth-Amos k tomu uvedl, že nic nehlásil z obav o místo v týmu. „Mlčel jsem, abych si udržel místo i pro rok 2020, protože mým snem bylo zůstat v paddocku,” řekl britský závodník. „K incidentu došlo po závodě, když se mi kvůli chybě mechaniků porouchala motorka a já jsem byl požádán, abych nic neříkal a zůstal v klidu. Nikomu jsem nic neřekl, dokonce ani Dorně a ani svému tehdejšímu vedení. Je to jen jedna z věcí, která se ten rok stala. Lidé nemají tušení, co se děje mimo záběry kamer.”

Organizace FIM, IRTA a Dorna Sports k zveřejněnému videu, kde je jasně vidět napadení jezdce mechanikem týmu, vydaly stanovisko v němž se mimo jiné píše: „Video tohoto incidentu bylo široce sdíleno na sociálních sítích a jednání dotyčného člena týmu vyvolalo okamžité a vážné obavy. FIM, IRTA a Dorna Sports toto chování důrazně odsuzují. Dále bylo zjištěno, že dotyčná osoba nadále pracuje v paddocku a je nyní zaměstnána u jiného týmu, který o tomto incidentu nevěděl. Tým se rozhodl ukončit pracovní poměr s tímto zaměstnancem, který se k němu po Velké ceně Malajsie již nevrátí. FIM, stejně jako IRTA a Dorna Sports, považuje toto rozhodnutí za správné a plně podporuje kroky, které tým podnikl, aby s touto osobou ukončil smlouvu. Zneužívající chování nesmí být a nebude tolerováno. Všechny strany budou i nadále pracovat na tom, aby paddock MotoGP byl co nejbezpečnějším pracovním prostředím.”

Tom Booth-Amos v paddocku MotoGP přeci jenom nezůstal a od roku 2020 závodil v mistrovství světa WorldSSP300. V prvním roce byl šestý, loni slavil titul vicemistra světa. Letos závodí v supersportech, kde se mu zatím tolik nedaří a je průběžně jednatřicátý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist