Ve Valencii odstartuje Salač do závodu Moto3 z druhé řady

Filip Salač má za sebou velice dobrý vstup do poslední Grand Prix letošní sezóny. Po dobrých výkonech v trénincích si v dnešní kvalifikaci vyjel šesté místo, což znamená start z druhé řady.

Letošní sezóna mistrovství světa silničních motocyklů došla do svého konce. Tento víkend se ve španělské Valencii rozjela 19. Grand Prix roku 2019. Dosavadní průběh víkendu byl zatím velice pozitivní pro českého závodníka Filipa Salače. Již v pátek rozjel víkend druhým místem v prvním volném tréninku, na který navázal zlepšením času v druhém tréninku. I přes to, že bylo v sobotu ráno velice chladno, dokázal opět zlepšit svůj čas na 1:40,042, se kterým získal 8. místo a následný postup do lepší druhé části kvalifikace. V kvalifikaci bojoval až do posledního kola o první řadu. Ta mu nakonec utekla jen o několik tisícin vteřiny a zítra odstartuje z šestého místa díky času 1:39,156. Přesto je to skvělý výsledek a start z druhé řady přislibuje boj o přední pozice hned od začátku závodu.

Filip Salač k sobotnímu programu řekl: „Než jsme dnes ráno vyjeli do třetího volného tréninku, tak měla trať kolem 1°C, takže jsem se bál, že se nebude zrychlovat. Nakonec se v závěru tréninku zrychlilo, já také a tím jsem si zajistil postup do druhé části kvalifikace. To bylo super a měl jsem skvělý pocit s motorkou. V rychlém kole jsem navíc musel předjíždět spoustu jezdců, takže jsem hodně ztratil. Ideální čas byl na páté místo, takže jsem věděl, že jsme na kvalifikaci připraveni.“

„V kvalifikaci jsem vyjel na starých pneumatikách, zajel jsem nějaký čas, abych měl zajeté kolo. Po přezutí pneumatik jsem si řekl "teď nebo nikdy" a dal jsem do toho všechno. Vyšlo to na šesté místo, ale škoda, že jsem o cca 40 tisícin vteřiny mohl být v první řadě. Na druhou stranu je to lepší, že zítra nebudu tak pod tlakem. Je to můj životní výsledek a jsem za to moc rád. Motorka funguje dobře i s použitými pneumatikami, což jsme vyzkoušeli ráno. Jel jsem časy 1:40 nízkých s pneumatikami, které měly za sebou 18 kol.“

„Jsem moc spokojený s tímto výsledkem a děkuji všem, co mě podporují a dovedli mě až sem. Je to skvělý pocit, ale závod je zítra, takže nebudu předbíhat. Budu se snažit zajet co nejlepší výsledek, abychom se mohli zítra radovat. Cílem je zajet do Top10 nebo líp. Ještě jednou moc děkuji všem za podporu."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
be-bob přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist